După mine, potopul!

Cam aceasta pare să fie strategia lui Traian Băsescu, intrat într-o fază a războiului total cu guvernul. Amânarea ilogică și lipsită de fundament a bugetului pe 2014, respingerea memorandumului cu FMI – or aici avem un comportament de-a dreptul absurd, în condițiile în care Guvernul a negociat cu FMI, președintele s-a întâlnit el însuși cu delegația FMI, e total absurd să vii să spui că guvernul nu are mandat și să refuzi semnarea memorandului invocând grija pentru sărăcirea populației de care nu ți-a păsat în 2010 și, în general, pe tot parcursul guvernării Boc.

Care este miza?

Președintele are o fată de băgat în Parlamentul European și pentru asta are nevoie să fie crezut încă drept „masculul alpha” al politicii românești. Nu prea are cu ce să-i convingă pe cei din teritoriu să pună „10 voturi pe secție pentru EBA” ca data trecută, încropeala politică a consilierilor săi nu are nici o șansă de a trece pragul, chiar și într-o alianță. Zero aliat cu zero tot zero face. Așa că președintele se roagă să fie suspendat încă o dată să încerce a treia oară să se victimizeze în vederea mobilizării electoratului propriu.

To aceluiași scop se datorează și încuscrirea cu primarul Chișinăului și bezelele trimise moldovenilor, care vor avea drept de vot la europarlamentare.