Dăncilizarea lui Johannis

Ziua Marinei de anul acesta reprezintă punctul de inflexiune major pentru Klaus Johannis. Acum câteva zile, Mirel Palada a pus pe FB un grafic care arăta că, în momentul de față, Klaus Johannis este deja mai jos decât era Traian Băsescu la momentul similar al mandatului doi.

Marea diferență între cei doi este că Traian Băsescu era urât de populație, ură care s-a transferat și asupra partidului său, de care avea să se aleagă praful. La Johannis este mai rău. Johannis nu este urât. Este subiect de meme și miștouri. A devenit o Viorica Vasilica Dăncilă, la fel ca și SuperCîțu.

În momentul în care a apărut în costumul de James Bond by Cătălin Botezatu, Johannis a devenit Viorica Dăncilă. Practic, din momentul ăla, cum spun ziarele, „internetul s-a umplut” de clipuri haioase. Sigur că omul era chiar mai prost decât Dăncilă, doar că a avut piar mai bun. E amuzant să vezi acum deotologii și „fanii” cum descoperă că omul e:

Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat. Lipsa totală a autoironiei, a umorului, a empatiei, înlocuite cu stări de absență și indiferență afectivă brutale, justificate de o falsă decență, îi dezvăluie sărăcia afectivă. Arogant, cu o morală contrarie alimentată de megalomanie, cinism și iresponsabilitate. Dominat de senzația superiorității sociale, devine adesea ridicol și disonant. Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat.”

E amuzant să citești articolele unui Tăpălagă, Pantazi, Tismăneanu, Pleșu care-și cam toarnă cenușă în cap. A început Marea Reorientare. Foarte devreme, ținând cont că mai are aproape 3 ani de mandat.

PNL moare nu pentru o guvernare catastrofală (în realitate nici măcar nu e chiar așa de rea, mai degrabă mediocră, în linia guvernărilor locale obișnuite), ci pur și simplu pentru prostie. Nu atât incompetența ucide, cât ridicolul. Or, cu un Johannis atât de jos, subiect de miștouri, fără resurse umane în linia a doua (să fim serioși, Bolojan e un conțopist provincial mediocru cu un piar bun, care pur și simplu nu a avut până acum ocazia să se facă de râs, dar deja Air Bolojan e un pas promițător în direcția asta).