Un comentariu savuros şi o idee interesantă…

Pedeliştii au atins, astfel, culmea dependenţei politice. Vor trage la căruţă pentru a împlini visul lui Traian Băsescu de a avea putere deplină. Din acest punct de vedere, strategia „frumosul şi urâtul” este perfectă. Nimeni nu este mai potrivit decât doamna Udrea ca să transmită în ce constă fericirea preşedintelui.

De aici.

Partidul şi preşedintele îşi continuă relaţia simbiotică şi toxică, deşi PDL dăunează imaginii preşedintelui pentru că nu este alternativa politică promisă şi aşteptată de electoratul său; iar preşedintele păgubeşte PDL de posibilitatea unei alianţe postelectorale, în urma războiului de patru ani cu toată lumea. Numirea celor trei democrat-liberali, şi nu a altora, evidenţiază şi lipsa de încredere a şefului statului în fostul său partid, din moment ce au fost selectaţi numai oameni de casă.

Este greu de crezut că echipa de comunicare a PDL compusă din Elena Udrea, Gheorghe Falcă şi Raluca Turcan a apărut spontan. Sugerată de preşedinte sau doar pe gustul lui, va funcţiona ca interfaţă între formaţiunea din Modrogan şi Palatul Cotroceni, aceasta fiind şi singura raţiune pentru care Udrea şi Falcă au fost acceptaţi fără obiecţie ca strategi ai partidului. Cu o asemenea echipă de comunicare şi de imagine, probabil că şeful de campanie al PDL va fi însuşi şeful statului, Traian Băsescu.

De aici.