Adie vântul…

This is the beginning of a beautiful friendship… Dane, probleme de comunicare cu clientul?

LE: Dar asta e şi mai drăguţă:

PD-L nu poate însă face abstracţie de riscurile pe care le ridică o astfel de nominalizare. Unul major este faptul că PNL a anunţat că nu va participa la o guvernare alături de PD-L, dacă Stolojan va fi premier. Un alt inconvenient vine din frustrarea fostului PD, care are orgolioul de a avea un premier din rândurile sale. Promovarea lui Stolojan într-un asemenea post ar readuce în prim plan lupta dintre cele două partide care au fuzionat, dar nu au reuşit să se contopească. Nu în ultimul rând, partidul trebuie să ţină seama că Stolojan a mai capotat o dată, cel puţin la nivel declarativ, atunci când a renunţat să mai candideze la prezidenţiale. În plus, episodul acela nu a fost nici până acum pe deplin limpezit.

Nu-i aşa că e reconfortant să vezi atâta obiectivitate?

6 comments to “Adie vântul…”
  1. Apropo… Realitatea il ataca pe bune sau doar vor sa prinda credibilitate pentru limbile ce vor urma in campanie? Ce crezi?

  2. Nu-mi plac postarile lungi, asa ca am sa incerc sa fiu concis.

    Pornesc de la premisa evidenta ca niciun partid nu ia 51%.

    In aceste conditii Basescu poate numi aproape pe cine doreste si probabil va forta formarea unui guvern minoritar PDL. Cum parlamentarii nostri sunt lasi, nu vor fi alegeri anticipate, asa ca guvernul acesta se va mentine in functie sprijinit cand de unii, cand de altii in parlament.

    Si atunci sa te tii scandaluri. Urmatorii 4 ani au toate sansele sa faca ca perioada de acum sa arate ca o adevarata belle epoque de stabilitate politica. Si unde mai pui ca nici nu va ma fi cresterea economica de acum (cat de contestabila este), capsunarii vor aduce din ce in ce mai putini bani, constructiile vor pierde din avant etc. – taman ce-i trebuie chelului – o tichie de margaritar cu criza economica pe fondul unor perpetue certuri politice 🙂

  3. @Bog, da e pe bune.
    @Liviu – premisele de care vorbeşti sunt anulate de simplul fapt că preşedintele mai rămâne în funcţie vreo 6 luni după alegerea noului Parlament şi că el practic va intra în campanie electorală. Ideea este utilizată de zeloţii democraţi fără să gândească prea mult.
    Apoi, eu nu aş miza foarte tare pe „frica de anticipate”. În cazul acesta, dacă se vor face anticipate, PD va ajunge de la 22-23% undeva spre 15% şi mă îndoiesc că le va conveni.
    Asta una. A doua, pe ce te bazezi când spui că „căpşunarii” vor aduce mai puţini bani şi că în construcţii se va pierde din avânt? Acestea din urmă este posibil să scadă procentual (fiindcă creşte baza – 30% din 10 miliarde este mai puţin decât 10% din 50 de miliarde), dar nu şi valoric. Chiar dacă imobiluarele stagnează pentru moment, sunt proiectele de infrastructură, o parte din ele finanţate din bani europeni.

  4. Imi dau si eu cu parerea, ca doar e sportul nostru national 🙂

    Cu toate acestea, criza din vestul Europei (in particular din Spania, Italia, Germania etc) nu are cum sa nu-i afecteze si pe „capsunarii” nostri si, in felul acesta, si economia noastra, care se bazeaza nepermis de mult pe banii trimisi de acestia.

    Boom-ul constructiilor nu poate tine la infinit, mai ales ca avantul ultimilor ani a avut in buna masura o baza speculativa (mai ales in imobiliar), asa ca e loc destul pentru mers in jos.

    Si, in ultimul rand, ma „bazez” pe datele de personalitate ale lui Basescu, care includ mult irational. Presedintele e atat de influentat de umori personale, are o sete de putere atat de mare, incat nu cred ca ar concepe alt premier decat un om de-al lui, or cel mai probabil e sa gaseasca asa ceva in PDL (nu ca n-ar exista insi dispusi sa-i cante in struna si in alte partide). Fac ce fac si tot nu reusesc sa-mi imaginez un parlament care tranteste dupa alegeri doua guverne succesiv, dupa care se autodizolva si trece la alegeri anticipate.

    Desigur, e foarte posibil ca viitorul sa nu-mi dea dreptate, dar atata m-a dus capul 🙂

Comments are closed.