De la referendum, (de fapt, dacă stau să mă gândesc bine, încă de când cu bileţelul) este tot timpul crispat, nervos, plictisitor, fără charismă, fără şarm… Băse is not cool anymore. Interviul de aseară a fost plat, fără formulări memorabile, repetând aceleaşi chestii fumate la referendum. Care să fie explicaţia?
6 comments to “Ce se întâmplă cu preşedintele?”
A rămas încremenit în proiect.
Asta da, însă nu văd de ce să-şi fi pierdut farmecul şi inspiraţia. De exemplu, şi un Vanghelie e „încremenit în proiect”, dar îşi păstrează farmecul de fante de mahala, are în continuare formulări memorabile….
dupa parerea mea…aseara n-am vazut un presedinte…am vazut o baba isterica care arunca cu acuze in stanga si-n dreapta fara dovezi(as usual) si care a fost periat intr-un mod jenant de doi moderatori care ridicau mingii la fileu si apoi zambeau ingaduitor. de altfel…nu m-am uitat decat la primul sfert de ora..si apoi cred ca am mai adunat vreo 10 min din zapping.
cel mai tare m-a amuzat cand a inceput sa acuze „anumiti” ziaristi ca nu ar avea ce manca daca n-ar fi politicienii. uitand sa spuna ca nici „anumiti” politicieni (printre care cu onor se numara) n-ar avea ce manca(politic) daca n-ar fi ziaristii care sa-l ridice in slavi dimineata la pranz si seara.
am si io o intrebare…de ce ii tremura capul cand vorbeste? cand ii iau astia prim plan…ii tremura tot capul…e foarte aiurea.
Mi se pare ca e mai calm si mai controlat, mai ales pentru ca multe lume zicea initial ca e prea liber in discurs.
Oricum aseara mi s-a parut ca a gasit contra perfecta la pensii, adica educatia. Si a jucat bine cartea asta. E drept ca a devenit mai putin convingator cand s-a discutat despre PNL, PSD, guvern si viitoarea guvernare. Dar pana la urma nu cred ca a pierdut din cauza de discurs de aseara.
De ce nu avem si noi sondajele alea spot prin telefon pentru atfel de emisiuni, adica inainte, in timpul si dupa, ca sa vedem live cum evolueaza niste lucruri. Ar fi bune si pentru politicienii si pentru observatori…
Aş face câteva nuanţări:
1. La ce audienţă au emisiunile TV, un astfel de interviu nu are cum să fie de impact major. El a fost urmărit de maxim 500,000 de persoane. De aceea, cred că măsurători în timpul său ar fi irelevante.
2. Este corectă observaţia că preşedintele a fost mai controlat, numai că aici apare o contradicţie între ceea ce a fost şi ceea ce este acum, o contradicţie care, pe termen lung poate bulversa electoratul său, mult mai atras de gesturi gen „păsărică”, „găozari”. Şi apropo de asta, este mai mult decât evidentă iritarea lui TB faţă de tot ceea ce nu înseamnă laudă şi servilism.
3. Educaţia este o temă bine găsită (şi relativ onorabil jucată) însă aşa cum am spus şi pe blogul tău, TB lansează prea multe teme, creând un ghiveci politic greu de urmărit şi care în final poate lăsa un gust amar, mai ales că el nu dispune de puteri executive pentru a mişca ceva. Educaţia este destul de greu de apropriat atâta vreme cât PD-ul a avut miniştri dezastruoşi (la fel ca la Agricultură, unde moştenirea lui Flutur pare destul de urâtă).
4. Apropo de 3), începe să răzbată din ce în ce mai mult divorţul dintre vorbele şi faptele preşedintelui (vezi faza cu decorarea unui general de securitate).
Rămâne de văzut cât va mai merge cu „da, dar ceilalţi sunt mai răi”.
Basescu ar trebui sa inceapa cu propria educatie !