Întrebarea-cheie

Dincolo de toate filosofiile şi teoriile pe seama (in)succesului PD(L), cred că întrebarea-cheie este „Va fi electoratul dispus să-i dea lui Traian Băsescu puterea deplină?” Eu cred că nu.

6 comments to “Întrebarea-cheie”
  1. De multe ori 1+1 nu fac 2 in politica.

    Rog pe cineva sa ii explice si presedintelui diferentele intre : absorbtie, fuziune si unificare dpdv juridic pentru ca dl Boc de jurist ce este bate campii cu prostii.

    Parerea mea sincera despre noul partid este ca PDL-ul va fi mai mult mediatic si ca vor intarzia cat de mult pot oficializarea din doua motive simple : toti PD-istii din parlament devin automat independenti iar toti PD-istii cu functii la nivel de consilii locale, judetene si de primari risca sa isi piarda mandatele.

  2. Nu cred ca mai poate cineva in Romania (chiar si in conditiile unei majoritati parlamentare care corespunde politic cu ocupantul Cotroceni-ului) sa edtina puterea deplina…

  3. Când am zis „putere deplină” m-am gândit şi la controlul guvernului. Cu alte cuvinte, PD(L) să obţină un scor suficient de mare încât să guverneze singur.

  4. Multumesc, dl Banu, m-am linistit. Daca asta-i solutia sa dispara Tariceanu si ciumetzii lui, electoratul va fi dispus. Eu cred!

  5. Poporul nu prea a fost dispus să scape în 2004 de PSD dându-le 37%, deşi corupţia la vremea respectivă ajunsese insuportabilă. Eu sunt convins că dezamăgirea, care deja este vizibilă inclusiv la oamenii care îl iubesc pe preşedinte (vezi editoarele din Evenimentul Zilei), va fi mult mai mare decât incompetenţa PNL.
    Din feedbackurile pe care le am eu, modul în care i-a executat pe PD-işti a speriat pe multă lume (editorialul lui Mircea Cărtărescu e doar o expresie a acestei temeri).
    Eu am mai spus că, pentru Traian Băsescu, cel mai mare risc îl reprezintă depăşirea pragului după care el devine un pericol mai mare decât cel de care vrea să ne salveze.

Comments are closed.