500

Când vorbesc despre referendum, majoritatea se blochează în cifra de 9,2 milioane de voturi necesare, care pare imposibil de atins. Dar, sunt 18500 de secţii de votare (am rotunjit) şi cele 9,2 milioane devin 500 de voturi pe secţie. Pentru cele 60% din primăriile controlate de USL nu cred că va fi o problemă, mai ales că USL controlează 30 de reşedinţe de judeţ şi aproape toate consiliile judeţene. De fapt, va fi nevoie doar ca pe la ora 17 sau 18 să fie 42-43% prezenţă la vot şi PDL va intra în panică şi va începe disperat să-şi scoată oamenii la vot finalizând cvorumul. Pentru 42-43% este suficient ca cele 60% din secţiile USL să fie o prezenţă medie de 60% şi la celelalte secţii de 20% (deşi probabil că ar fi în jur de 30% pentru că şi în zone controlate de PD sunt votanţi împotriva lui Băsescu). Dacă ne uităm pe harta prezenţei la vot la locale, observăm că în fiefurile USL prezenţa la vot a fost 60-70%. Părerea mea este că boicotul va dura până la maxim orele 15.

4 comments to “500”
  1. Curtea Constituţională a respins, marţi, ca neîntemeiată sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 3 din Hotărârea Parlamentului nr. 34 din 6 iulie, hotărâre potrivit căreia în cazul în care referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu va fi validat, Parlamentul este instituţia care decide ce se întâmplă mai departe.

    Conform articolului 3 din hotărârea Parlamentului, „în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat”.

  2. Nu are cum sa fie 80%. Listele au 18 milioane de votanti dar doar 15 milioane mai sunt in tara. Iar in strainatate voteaza 0,2 mil.

Comments are closed.