Greşeala lui Mircea Geoană

Acţiunea politică a PSD are toate şansele să eşueze în ridicol graţie prestaţiei lui Mircea Geoană. Dacă totul s-ar fi rezumat la anunţarea depunerii moţiunii de cenzură şi a disponibilităţii PSD de a intra într-un nou guvern, totul ar fi fost perfect şi social-democraţii ar fi punctat puternic, reuşind să pună în dificultate PD-ul, principalul lor adversar, care ar fi ajuns într-o situaţie în care orice decizie ar fi luat ar fi ieşit prost. Aşa, publicul a reţinut doar că Mircea Geoană vrea să fie premier – de altfel, toată campania PSD pare a fi centrată pe această idee şi nu pe demolarea guvernului Tăriceanu – o aspiraţie ridicolă în contextul politic actual şi care anulează efectul pozitiv al acţiunii politice.

3 comments to “Greşeala lui Mircea Geoană”
  1. De-a lungul timpului fie ca a fost vorba de Iliescu, de Nastase sau de Geoana PSD a lucrat prea mult prin intermediul si pe imaginea liderului sau si prea putin pe idea de partid de stanga real, puternic. Partidul apare ca actor principal doar cand e vorba de situatii grele sau de congrese (mai multe sau mai putin de urgenta). In rest PSd se identifica cu trupul si cu mintea liderului sau. Iar la asa lideri, zau ca e tare pacat…

  2. Diferenta intre a vrea si a putea este destul de mare.

    O motiune care trece va da si mai multa bataie de cap si unicul castigator ar fi Traian Basescu si nu PSD !

  3. Din contră, dacă moţiunea trece şi pică guvernul, principalul câştigător va fi Tăriceanu şi PNL, care vor intra în campanie electorală ca victime ale FSN-ului.
    Moţiunea însă nu va trece, nu doar din motivul de mai sus, ci pur şi simplu pentru că parlamentarii nu vor fi dispuşi să renunţe la câteva luni de mandat.

Comments are closed.