De ce creşte Geoană?

Sondajul INSOMAR îl dădea pe Geoană la un incredibil 28% – faţă de 20-22% cât avea înainte. Pe diverse surse am aflat că într-adevăr Geoană creşte, deşi aparent Crin Antonescu este cel care „conduce” ostilităţile. Şi este şi normal să se întâmple aşa. Mircea Geoană a fost în 60% din scorul partidului. Ieşirea PSD de la guvernare şi o prezenţă mediatică mai susţinută l-a ajutat să recupereze din „poporul pesedist”. Cum şi PSD creşte uşor, baza electorală a lui Mircea Geoană creşte, astfel încât are toate şansele să se apropie de un 30% în turul I, destul de aproape de Traian Băsescu. Mai mult chiar, există şi varianta ca Geoană să intre în turul II de pe locul I. De partea cealaltă, Crin Antonescu beneficiază de o bază electorală mai mică – 16-20%, cu şanse reduse de a creşte din nehotărâţi, care, în mod natural tind să se apropie de candidatul mai bine plasat şi cu mai multe şanse de a atinge un obiectiv. Pentru turul II, din nou, tot Geoană este cel care are mai multe şanse. Una din obiecţii era că electoratul liberal nu va vota niciodată un candidat „de stânga”. Lăsând la o parte că distincţiile ideologice sunt inexistente la partidele noastre, comportamentul din ultima vreme al lui Traian Băsescu îl pune pe acesta în postura lui Vadim Tudor în 2000 şi ajută la coalizarea dincolo de barierele ideologice împotriva „nebunului”.

PS Nu mă pot abţine să nu comentez un pic şi despre lipsa de coordonare din tabăra preşedintelui, o ilustrare a celebrului banc de pe vremea comunismului (dejist): „Cum ajunge cineva deviaţionist? Când merge înainte în vreme ce partidul coteşte.” În vreme ce preşedintele tocmai declara că îl va păstra în funcţie, Emil Boc declara la alt post TV că nu va rămâne premier până în decembrie. Şi încă una, deşi sunt de obicei foarte activi, Lolek, Bolek şi Biju nu au cuvântat nimic despre schimbarea de direcţie, probabil că nu au primit „linia directoare”. Dar cum îl mânca să scrie ceva, Lolek dezgroapă un rahat din Tricolorul lui Vadim despre Johannis.

6 comments to “De ce creşte Geoană?”
  1. PD-ul a facut, n-a facut treaba de-a lungul timpului, dar un lucru e cert: a avut intotdeauna cea mai redutabila masinarie propaganditsica si cea mai buna coordonare intre reactiile purtatorilor de mesaj. Cu alte cuvinte, un mesaj unic, repetat stereotip pe mai multe voci, nicio contradictie, nicio ezitare.

    Daca apar acum asemenea desincronizari, e de rau 🙂

  2. Referitor la respingerea faptului ca electoratul liberal nu va vota un candidat de stanga. Poate nu sunt reprezentativ, dar daca voi avea de ales in turul doi intre Basescu si Geoana, cred ca ma voi abtine. Nu-l voi vota pe Geoana nu atat pentru ca este de stanga, cat pentru ca e reprezentantul unui partid spurcat, care mai are nevoie de cel putin 10 ani sa se curete. Faptul ca ei se declara acum reformati fundamental este inca un semn de ipocrizie. Vreau sa vad PSD-ul in opozitie pentru inca 5-10 ani. Stand in opozitie si neavand access la ciolan se va curata singur si natural de toti baietii cu ceafa groasa. In cei 5-10 ani un guvern liberal ar putea misca intr-o directie buna economia Romaniei, punadu-le la dispozitie apoi PSD-istilor reformati bani pentru programe sociale.

    E, daca ar fi dupa mine, am avea un stat minuscul „condus” de un guvern liberatarian. Dar asta e alta poveste. In sistemul si situatia actuala, ce descriu mai sus e idealul – evident, si acesta irealizabil.

  3. COS, am o întrebare: tu eşti prost? Schema asta: 10-15 ani unii fac banii pe care îi împart alţii este imbecilă. Formarea avuţiei naţionale şi redistribuirea ei sunt, peste tot în lume, procese continue. Şi cine poate aştepta timp de 10-15 ani până să vină unii să spună: acum mărim salariile şi pensiile? Au timp de aşteptat? Viaţa lor nu înseamnă nimic pentru idioţi ca tine?
    Am mai pus întrebarea asta: de ce nu vă duceţi voi în Somalia? Ăla stat minimal, condus(vorba vine!) de nişte liberttarieni. Toţi vreţi, de fapt, stat puternic, care să vă apere proprietatea, să vă facă infrastructuri, etc, etc. Dar nu mai vreţi să plătiţi pentru asta. Nu se poate! Totul are un preţ! Nu vreţi să-l plătiţi, aveţi ce vedeţi în Românica!

Comments are closed.