Pompierul piroman

În interviul de azi de la Prima TV, Traian Băsescu îşi devoalează planul. Nu intenţionează să numească un nou premier dacă pică Lucian Croitoru şi „vorbeşte la FMI să se efectueze vizita de supraveghere astfel încât să se obţină finanţarea” pentru luna decembrie când „nu s-ar mai putea plăti salariile şi pensiile”. După faza asta, Traian Băsescu apare ca un piroman care a dat foc şi apoi cheamă televiziunile pentru a fi filmat cum salvează bătrânii, femeile şi copiii. Mă tem că desumflarea apocalipsei pe care o prezenta chiar cu o oră mai devreme îl face să pară neserios, labil psihic, sursă de instabilitate politică,. Nu e posibil să ameninţi cu dizolvarea parlamentului pentru ca apoi să dai înapoi, „Hai bă băieţi, că am glumit, ce voi m-aţi luat în serios?” Oricum ai lua-o este dovadă de labilitate psihică. Nu te joci aşa cu o ţară. Până la un moment dat, Traian Băsescu părea „răul cel mai mic”. Acum, oricare dintre ceilalţi doi reprezintă un rău mai mic. Acţiunea de limitare a pagubelor vine prea târziu şi sună mai degrabă a capitulare. Rămâne doar ca majoritatea să-şi joace decent şansele. Traian Băsescu i-a ajutat cât de mult a putut.

3 comments to “Pompierul piroman”
  1. Doar o parere: as spune ca zilele astea e Piromanul pompier … in sensul ca „prima natura” a devenit cea de piroman si a abia a doua natura (intentia) e cea de pompier.
    S-ar putea sa fi stins un pic din valvataia evidenta: „nu putem sa ramanem ca nu ne baga in seama FMI-ul” … dar a creat o serie de alte focare… pentru ca acum nu doar FMI-ul dar o serie intreaga de alti actori internationali pot izbucni in flacari de genul „nu discutam cu un guvern picat, minoritar si izolat” .

  2. in dimineata asta am vazut ca s-a scris mult de la postul cu autoritarismul extern. Asa ca simt nevoia sa precizez si aici ce spuneam in comentariile de acolo: Nu sunt mesaje catre electorat ci mesaje catre „poporul pd-list”. In cazul de fata: Stati linistiti la locurile voastre, incerc sa-l tin pe Boc pana la alegeri, dar inca n-am convins FMI-ul sa stea de vorba cu Boc.

Comments are closed.