O şansă ratată

Lucian Croitoru a avut o şansă. Considerat de unii profesionist ireproşabil, de alţii (inclusiv subsemnatul) un Văcăroiu mai spălat, aspirant la fotoliul deţinut de matusalemicul Isărescu, ne-a dat dreptate nouă, scepticilor. Avea şansa de a muri frumos, propunând un guvern de vis, un „dream team” care, culmea, l-ar fi ajutat şi pe Traian Băsescu însuşi, întărindu-i aserţiunea că oferă o alternativă mai bună decât coaliţia de la Grivco. Când însă vii cu Pogea şi Videanu nu faci altceva decât să tragi o flegmă cu muci pe moaca fraierilor care au crezut în profesionismul „tehnocratului”. Pogea şi Videanu sunt profesioniştii tehnocraţi cu care defilează Lucian Croitoru. Lor li se adaugă „categoria grea”, Berceanu şi Blaga. Şi ca să spulbere orice îndoială, stimabilul consilier declară senin că şi-a construit guvernul în jurul lui Berceanu. Mare om, mare caracter. Dacă Văcăroiu s-a autoproclamat „Hagi al Finanţelor”, Lucian Croitoru ar fi „Mutu al Finanţelor”. Ca şi jucătorul Fiorentinei (mai mult decât al naţionalei), Croitoru s-a născut talent şi a murit speranţă. Măcar Mutu lasă în urmă câteva meciuri izbutite. În urma lui Croitoru nu rămâne decât rânjetul cinic al lui Pogea, pupicul dulce din Dubai al lui Videanu, bărbuţa şmecheră a lui Berceanu şi încruntarea transpirată a lui Blaga. Iar deasupra tuturor tronează profilul bizantin al lui Teodor Palelologu explicându-le tuturor savant ce pleaşcă a căzut peste ei. Din tabloul de familie lipseşte doar Elena Udrea, prea mare însă pentru un guvern atât de mic.

5 comments to “O şansă ratată”
  1. Sa fim drepti si sa-i recunoastem lui Croitoru macar o calitate virtuala: obedienta fata de Basescu. E drept, n-o sa aiba posibilitatea s-o demonstreze pe larg, deoarece n-o sa ajunga premier. Ne-a demonstrat-o insa cu prisosinta zilele astea macar si prin declaratiile sale care nu ieseau cu o iota din zisele ‘carmaciului’.

    Probabil deosebirea dintre Boc si croitoru e mai cu seama una de debit verbal.

  2. Ştiţi ce este cel mai amuzant la toată faza asta? Rapacitatea pedeliştilor.
    La modul teoretic, acest guvern nu are nici o şansă să treacă, aşa că puteau veni cu nişte propuneri decente. Dar nu au vrut să-şi asume nici un risc. Dacă trece? 🙂
    Desigur, mai este şi varianta că au fost refuzaţi de oamenii serioşi, astfel că nu au avut încotro. În ambele situaţii, e tragic pentru PD.

  3. N-as paria ca a ratat-o el. Gandeste-te ca brieful a fost sa gaseasca un profesionist un „profesionist” la finante care sa nu spuna ca „impozitul minim” a fost rau, … la transporturi un profesionist care sa spuna ca incidentele din ultimul timp … sunt „de bine” … la economie un profesionist care sa confirme ca luminita de la capatul tunelului se apropie nu se departeaza.

    Da .. guvernul Croitoru avea o sansa sa treaca daca se plia pe filosofia „raului cel mai mic” si le dadea celorlalti ocazia sa spuna motiveze : crouitoru e mai putin rau decat Boc, X fata de Pogea, Y fata de Videanu, Z fata de Blaga, W fata de Berceanu …. lista asta dovedeste ca „profesionistul” Croitoru n-a avut aceasta sansa. Argumentul ca trebuie pastrate anumite pozitii … face din lista lu Croitoru doar o remaniere fortzata.

    E doar un nene care a acceptat sa pariaze pe dezertari si corupere … fara sa ofere un argument pentru asta.

  4. Da’ ce te-ai fi așteptat, Cristi? sperai propuneri decente? chiar ai crezut ca Băse vrea ceva concret de la croitoraș, altceva decât praf în ochii tuturor pentru a-l putea lăsa pe Boc la butoane până trece referendum-ul (că de prezidențiale n-are rost să vorbim, au fost mascate discret în umbra luptei anti-322)? ai văzur afișele electorale ale PD-ului/ Băsescului?
    Ce nu e clar în mocirla asta?
    Ah, știu … nu e clar ce mai cautăm noi românii în țara asta, mai bine plecam dracului la căpșuni! îi invidiez pe cei care au avut inspirația să o facă (adică să plece la cășuni, that is! )

  5. Pingback: Făcut ca să moară « Blogul lui Teacă

Comments are closed.