Site-uri de joburi where to?

Zilele acestea cele mai importante site-uri de joburi de la noi au ajuns subiect de discuţie. Unul pentru un viral care s-a vrut comic (şi, într-un anume sens este), celălalt pentru conţinut nepotrivit în una din secţiunile portalului care conţine şi partea de recrutare.

Mărturisesc că BestJobs nu m-a ajutat niciodată, nici ca angajator, nici când îmi căutam un job (BTW, I’m always open for suggestions :D), nici ca angajator/recrutor. Nu ştiu care să fie explicaţia, însă mai mult decât zeci de spamuri de la neogen nu am obţinut. eJobs nu am folosit niciodată fiindcă de la bun început m-a enervat interfaţa, agresivitatea cu care era promovat şi permanenta impresie de „one man show”. La eJobs, proporţia de anunţuri „ţeapă” mi se pare mai mare decât în altă parte.

Întrebarea care mi-o pun este cât de mult va fi afectat businessul de recrutare? Vor mai fi interesate firmele să-şi asocieze imaginea cu un portal care promovează pedofilia sau cu unul unde oricine poate posta un anunţ (deşi bănuiala mea este că anunţul a fost postat chiar de cei de la eJobs pentru „marketing viral”) „la plesneală”? Din câte am auzit, vodafone deja a întrerupt contractul cu neogen – rămâne însă de văzut dacă vor mai posta joburi pe bestjobs.

Până acum acum, nici o companie românească nu a ieşit din afaceri din cauza imaginii negative şi am serioase dubii că internetul va fi pionier în acest sens. Neogen avea oricum o imagine negativă puternică, ceea ce îl împiedică să fie numărul doi la recrutare, departe de celelalte site-uri. Care este explicaţia? Baza mare de selecţie? În cazul meu nu a funcţionat, am avut candidaţi mai mulţi şi mai buni pe www.myjob.ro, de exemplu sau postâmd anunţurile direct în forumurile de discuţie specializate. Chiar sunt curios de ce mai folosesc companiile cele două site-uri. Poate mă dumireşte cineva.

2 comments to “Site-uri de joburi where to?”
  1. Eu am ajuns la concluzia ca metodele traditionale de recrutare nu mai functioneaza, cel putin in IT. Caut oameni cu un anunt pe ejobs dar a devenit mai mult o chestie de imagine decat una eficienta.
    Sint curios la ce forumuri de specialitate ai apelat, vreau sa-mi diversific tehnicile de „guerilla recruting” 🙂

  2. Eu am avut nevoie de specialişti pe tehnologii ms, deci ronua, sqlserver.ro. Mai este de urmărit şi itboard.ro. Pentru entry level poţi folosi forumurile generaliste gen softpedia, computergames sau chip.

Comments are closed.