Un guvern de tâmpiţi

Parcă a tunat şi i-a adunat. Funeriu era unul din puţinele nume onorabile (dacă nu singurul) din guvernul Emil Bobu. Avea un CV impresionant, stăpâneşte limba română, a studiat şi lucrat în străinătate, deci a cunoscut personal şi direct sisteme de învăţământ mai performante, iar în interviurile de dinainte părea articulat şi capabil de înţelegere a fenomenelor. Numai că ce face şi el? Ceea ce face fiecare imbecil care ajunge ministru al învăţământului. Schimbă complet examenele. Asta e marea durere a învăţământului românesc. Mutăm un an de la grădiniţă la şcoală şi unul de la liceu la şcoală, mai schimbăm ceva la bac şi gata, am reformat învăţământul. Până vine următorul cretin sau următoarea cretină şi mută înapoi la grădiniţă şi la liceu anii, mai schimbă ceva la bac şi iupiii, mai bifăm încă o reformă.

6 comments to “Un guvern de tâmpiţi”
  1. Langa un boschetar nu pot sta oameni procupati de igiena, si nu veti gasi oamni democrati in subordinea unor indivizi autoritari si cinici.
    E clar ca orice individ va propune PD-L-ul este un parvenit, care nu a fost in stare sa se ridice pe forte proprii, si care a facut „sluji la stapan” ca sa obtina o functie pe care nu o merita.
    Daca o sa observati „limba de lemn” a PD-L, de cate ori un PD-L-ist vorbeste despre un alt coleg, face o paranteza prin care aduce elogii „valorosului” x-ulescu, si daca se refera la un adversar politic deschide o paranteza ca sa-l denigreze.
    Pentru ei orice discurs este un prilej a promova imaginea colegilor.
    Idei nu au, dar afirma ca „avem „solutii”.

  2. Eu nu am copil (ca sa stiu pe propria piele cum merge treaba) dar aud si eu pe la colegi ca-s probleme in invatamant (mama e fosta profa’, de 1 an s-a pensionat).
    Raman crucit la ce aud si ma intreb: sistemul ala din ’89 de ce nu mai e bun?
    Ma refer aici la organizarea invatamantului.
    Ca e normal sa apara unele modificari in continut, sunt de acord dar ce ai frate cu organizarea? Pai pe vremea aia era ceva sa iei BAC-ul, sa intri la facultate (la stat), sa termini o facultate…Acum e apa de ploaie. Si mult internet.

  3. @ Cristian Banu

    Nu pot sa spun ca m-a ‘preocupat’ personajul, dar intamplarea a facut sa-mi fie laudat de niste cunoscuti ca e o maaaare capacitate in domeniu (domeniul lui), ca e imbibat ca un burete de idei marete si progresiste din strainatate etc.

    Pana una, alta, in afara aparitiilor la OTV, n-am prea auzit din gura individului decat retorica portocalie uzuala. In plus, are un fel de frenezie a bramburelii, un fel de agitatie psiho-motorie care imi amintesc – culmea – de Funar, ca tot au cei doi nume de familie inrudite etimologic.

Comments are closed.