O jumătate de măsură

Guvernul a decis ca persoanele care deţin un automobil cu capacitatea cilindrică mai mare de 1600 cc nu vor mai primi ajutoare pentru încălzire. De ce 1600 şi nu 1300? Sau 800? Sau 2000? Oricum, mi se pare aiurea să ai o maşină şi să nu ai 100-200 de lei cât ar fi în plus la întreţinere. Sper ca disperarea să-i facă pe guvernanţi să ducă impozitele pe proprietate la un nivel mai aproape de normal, fiindcă e ridicol să plăteşti 70 de lei/an pentru un apartament cu 2 camere în Bucureşti, 50 de lei/an pentru un loc de parcare sau 60 de lei impozit auto.

4 comments to “O jumătate de măsură”
  1. aveam niste vecini in bloc, aveau doua masini de peste 20K bucata, productie 2006-2008, plateau doua locuri de parcare si cereau ajutoare la incalzire.

  2. Sigur, ai dreptate, e stupid. dar de o vrme ma nedumereste ceva la tine: constati sau te revolti impotriva unor efecte, nu impotriva unor cauze!
    Si da, stiu ca (virgula) cauzele sunt structurale, profunde, provin din „rarunchii” societatii si nici macar nu sunt alterabile printr-o revolutie, in sensul clasic. Eu zic ca nu preamai merita sa ne ofticam pe stupizenia unei taxe (din cele multe si stupide) sau pe stupizenia unei pomeni (politice sau sociale).
    Lucrurile nu se schimba asa … dar recunosc ca inca nu mi-e nici mie clar cum se vor schimba. Sad …

  3. Scopul principal al taxelor e sa aduca beneficii cetatenilor.
    In Romania, la ora actuala, ma indoiesc ca o crestere a taxelor ar duce la altceva decat la o crestere a furtului.

Comments are closed.