Deci, oranjgutani

Două sunt temele noi de „atac” ale oranjgutanilor – scuze, chiar nu găsesc alt termen când apar asemenea aberaţii: „Ion Iliescu este în spatele protestului poliţiştilor” şi „Rusia complotează să-l dea jos pe Traian Băsescu”. Chiar mă întrebam când vor intra în acţiune „agenturili străine”, fiindcă Traian Băsescu aduce din ce în ce mai mult cu Ceauşescu ultimelor luni. Demiterea lui Blaga nu e foarte departe de „sinuciderea” trădătorului Milea. Pe când zborul cu elicopterul?

Bibliografie

1, 2, 3

22 comments to “Deci, oranjgutani”
  1. Nu inteleg de ce ati simtit nevoia acestui atac imund. Nu ma simt „oranjgutan” si daca ati fi urmarit ce am scris pe RV ati fi remarcat ca am criticat mai mult PDL decat PSD si PNL. Faptul ca nu cunoasteti istoria, implicatiile si ramificatiile unor evenimente sau incidente aparent minore si fara legatura nu va da dreptul sa ma jigniti. Daca ati fi studiat problema relatiilor URSS/Rusia cu Romania, asa cum am studiat-o eu cu siguranta v-ati fi schimbat opinia. Ma asteptam ca un asemenea atac josnic sa vina din partea unui om cu patru clase, care n-a auzit de Ialta sau Malta, nu din partea unui intelectual. Pacat ca bunul simt nu se invata in facultati.

    • @Spartakus,
      fie eu sunt prost, fără educaţie, necunoscător al istoriei etc., deci nu există nici un motiv să vă simţiţi jignit, fie cumva vă simţiţi cu musca pe căciulă şi atunci simţiţi nevoia unor justificări. Trebuie să recunoaşteţi că a explica mitingul poliţiştilor prin intervenţia ruşilor sau mâna lui Iliescu e cumva, hm, greu de înghiţit. Apropo, chiar aşa de ruşinos a ajuns să fii „portocaliu”?
      @Nicu
      pe 14 octombrie?

  2. Pe cat mai curand, sa speram! cu toate ca si acum, ca si atunci, schimbarea nu va fi obligatoriu in bine.
    Scuze ca n-am mai apucat sa vorbesc cu tine, mi-a luat foc valiza zilele astea 🙂

  3. Au nevoie de pretexte pentru suprimarea libertatilor si ale partidelor politice.
    „Nu vedeti ca suntem in colaps, si partidele de opozitie sunt uneltele Moscovei?”
    Se pregateste de o noua „salvare nationala” si „salvatorul” nu poate fi decat Basescu.

  4. 🙂
    „pe cand zborul cu elicopterul”?
    cand va binevoi zeita Ne ferti ti sa-l lase liber… pe elicopter!
    Romania a ajuns mai rau decat dupa al doilea razboi mondial! Este o PERFORMANTA!

  5. Dacă aştepţi tancuri pe străzi probabil că vei aştepta mult şi bine în schimb te poţi uita în jurul tău. Asta chiar că-i simplu.

  6. Sa nu ma simt jignit? Adica veniti, cititi ce am scris, scrieti un articol despre „temele de atac” ale oranjgutangilor – apropo, in limba romana se spune urangutan, nu orangutan – va lasati si link la mine pe blog si acum va dati fata mare, ca n-ati facut nici o aluzie. De ce ati simtit nevoia sa va lasati amprenta pe RV, publicand acolo o trimitere la articolul dvs? Fara ea, nici n-as fi stiut ca existati. Ati facut-o deliberat, din simpla dorinta de a ataca un om care gandeste altfel decat dvs. Nu incercati sa negati asta, v-am publicat linkul acolo din fair-play, desi n-ati dat dovada de acelasi fair-play, caci acuzele dvs in privinta mea sunt nemeritate. Nu ma consider portocaliu, ci doar un patriot si un om care, spre deosebire de dumneavoastra, cunoaste istoria tarii sale si stie ca nu intotdeauna ce vedem pe strada chiar este ce pare a fi. Ce se intampla zilele astea par „aberatii” doar pentru niste persoane care nu cunosc dedesubturile istoriei si metodele oculte de a crea diversiuni. Presupun ca n-ati crezut nici in decembrie ’89 ca ar fi fost vorba de implicarea unor servicii secrete, in evenimentele din Romania. S-a dovedit clar ca a fost. Se va dovedi peste multi ani ca si acum a fost mana unor indivizi care vor sa inrobeasca Romania, asa cum au inrobit-o sute de ani. Din pacate exista prea multi orbi in ea care in loc sa VADA prefera sa se uite la televizor. As fi asteptat scuze, dar pentru asta v-ar fi necesari nu multi ani de facultate, ci doar elementarii sapte ani de acasa. Consider discutia incheiata aici, incetati.

  7. @Spartakus,
    nu eu „mi-am lăsat amprenta”, ci WordPress-ul, adică softul sub care funcţionează şi acest site şi Reporter Virtual. Când un articol de pe un blog este citat, se trimite automat un „trackback”, sub forma unui comentariu, pe care autorul mesajului citat, îl poate accepta spre publicare sau nu. Măcar atâta lucru ar fi trebuit să ştiţi.
    Spre deosebire de dumneavoastră, eu nu mă ascund în spatele unui pseudonim, ci îmi public comentariile cu propriul nume şi undeva pe-aici găsiţi un CV destul de detaliat. Mai departe, nu are rost să discutăm, deoarece este clar că aveţi nişte convingeri ferme. Mă surprinde doar că simţiţi nevoia justificării în faţa unui inferior. Eu mi-am făcut datoria de a publica şi punctul dumneavoastră de vedere.

  8. presupun ca si atacul armat al Rusiei impotriva Georgiei, ca si renuntarea Ucrainei la NATO, dupa ce au castigat pro-rusii, is tot niste „fantezii”, nu-i asa?
    dati-mi voie sa ghicesc, Rusia nici macar nu are spioni in Romania, ca noi suntem prea mici ca sa-i interesam.
    ca sa nu mai vorbim de agenti de influenta, nici aia nu exista. sunt doar niste cetateni de bine, care intamplatori sunt alintati „oligarhi”, care se au prietenesti cu niste tovarasi de la Moscova (pentru ca cei care nu au relatii amicale, is ori morti, ori fugiti, ori dupa gratii), si care, absolut intamplator, au afaceri prin Romania.

    p.s. Mos Craciun nu mai vine. serios.

  9. Deocamdata cu elicopterul zboara Udrea. Stiu ca a explicat ca zborurile sunt platite din bani ‘privati’, dar asta nu rezolva problema. Ai cui sunt totusi banii? Nu de alta, dar cred ca e important sa se stie, transparent, cine achita transportul unui inalt demnitar.

    Scuze de off-topic 🙂

    • Interesant este că avem de-a face cu o campanie în toată regula. [Lăsând la o parte discuţia cu un eventual dosar al lui Voiculescu, neinteresantă, mai interesante sunt elucubraţiile lui Voinescu şi Turcan citate în articol.] Deci:
      1) Ruşii vor să-l dea jos pe Băse.
      2) Iliescu organizează mitingul poliţiştilor.
      3) Mogulii periclitează aderarea la spaţiul Schengen.
      4) Elvis Michael Jackson trăieşte.

  10. @Banu:
    1. Nu sunt specialist in wordpress si nici in computere. Eu am invatat doar sa scriu.
    2. Nu cred ca aceste convingeri ferme sunt motiv de silenzio stampa, atata vreme cat exista argumente. Daca exista. Eu le am mereu la mine.
    3. Am motive personale intemeiate sa raman anonim, motive pe care nu le-ati putea intelege – asta in caz ca ati dori cu adevarat sa le intelegeti.
    4. Nu va consider inferior si nu m-am justificat. Am fost doar mahnit pentru o acuzatie nedreapta. Va doresc o zi excelenta.

  11. Din tot schimbul asta de replici haios, eu am retinut ca Spartakus nu-l considera inferior (asta sa aiba ca echivalent „nu ma consider superior”?) pe Cristian Banu, desi e sigur ca acesta n-ar fi capabil sa inteleaga niste chestii. Funny!!!

  12. eu am retinut doar ca dl Banu n-ar putea intelege de ce ura’n’gutanii trebuie sa fie sclavi si anonimi 🙁

    ce nu inteleg eu e: de ce tine dl Banu sa aiba link pe blogul cu reportaje din buda.

    Funny e ca omul pune in titlu o sintagma dintr-o poezie care daca ar fi spusa de autor acum, ar fi „atac rusesc” 🙂

    …………………
    unde Nebunul isi cloceste crima
    si ne omoara fiindca ne iubeste,
    cand ne e foame deseneaza peste,
    cand vine frigul aresteaza clima,
    opriti Istoria-cobor la prima
    opriti la statia Doamne-Fereste

  13. tu ai vazut unde e linkul de care vorbiti? 🙂
    In loc sa te justifici ca nu „ti-ai lasat amprenta” logic ar fi sa nu te intereseze acel link caci nu cred ca poti sa-i fidelizezi pe oamenii de acolo iar google si media consulta vad ca n-ai deci nu-ti aduce nici bani nici cititori 🙂

    PS: o sa tot vezi, nu-i nevoie sa le cauti 🙁

  14. @Cristi
    eu nu văd decât trackback-ul. În rest am adblock şi de la Lovin nu văd decât articolele şi comentariile, deci habar n-am despre ce vorbeşti 🙂 Eventual un printscreen pe adresa mea, please.

  15. whatever. spuneam ca cititorii agatati de acolo nu cred ca pot deveni fideli pe politichii, iar monetizarea traficului intamplator nu-i la fel ca pe blogul colectiv de acolo … deci nu ai avea motive sa fii recunoscator pt „fairplayul” patriotului.

    • Comentariul cred că a apărut din greşeală pe RV şi omul nu a avut nici un merit, fiind clar că nu ştie despre ce este şi cum funcţionează un blog, deci nici vorbă de fair-play. În momentul de faţă traficul este cea mai mică preocupare a mea – de altfel, se vede şi după ritmul rar şi aleator al articolelor. Sunt destul de ocupat şi nu mai am timp de el – şi nici vreo motivaţie deosebită. „Monetizarea” nu a fost niciodată o prioritate, mai ales că activez într-un domeniu care nu are legătură, deci nu am cum să-mi transform cititorii în clienţi. În 2007 lansasem un blog pe teme profesionale, la care am renunţat când am observat că eram citit de studenţi care mă foloseau ca sursă pentru referate şi dizertaţii. Am avut chiar şi solicitări să scriu lucrări de diplomă 🙂

  16. Interesante acuzele care se incearca a fi introduse in subconstientul colectiv. Cu asemenea abilitati penibile au fost castigate ultimele alegeri…. Sper ca unii sa se mai fi desteptat!

Comments are closed.