Orice sfârşit este un nou început

Decizia Curţii Constituţionale de azi reprezintă a doua lopată aruncată pe mormântul PD care, din acest moment, are toate şansele de a nu mai intra în Parlament. Separarea alegerilor va face ca mulţi dintre primarii democraţi să-şi descopere peste noapte nişte rude liberale sau social-democrate, iar cei care vor rămâne nu vor avea prea multe motive de entuziasm şi mobilizare la alegerile generale. În aceste condiţii, rămâne de văzut cum va evolua USL. Ultimele zile au arătat tensiuni semnificative între cele două partide. Cu un PD cu o intenţie de vot sub Partidul Poporului relaţia dintre PNL şi PSD poate lua un alt curs.

2 comments to “Orice sfârşit este un nou început”
  1. Vad ca lumea se bucura de decizia Curtii Constitutionale, desi tot ce avem acum este un articol in care ni se spune ca sunt cateva articole neconstitutionale si cam atat. Nici macar nu se spune care sunt alea. Cred ca mai e mult pana sa se poata trage concluzii, oricum, nu inainte de a se vedea motivarea Curtii si ce are de gand/poate sa salveze PD din lege.

    • Ce este mai important este că nu vor mai fi alegeri anticipate, deja din PD s-a pronunţat în acest sens Frunzăverde, ceea ce înseamnă că anumite persoane din partid sunt foarte bucuroase de verdict. Oricum, în atmosfera actuală, dacă PD menţine comasatele poate să-şi ia adio definitiv. Pe lângă asta, când vor deveni publice sondajele cu PD la 10-11% vor începe strategiile individuale. În plus, din discursul de astăzi am reţinut că Traian Băsescu îşi ia mâna de pe PD. OK, nu poate scăpa de Boc, trebuie să înghită mişcări gen schimbarea lui Baconsky (care, se pare că s-a făcut fără ştirea sa), dar încă le poate servi câteva lovituri „eu v-am făcut, eu vă omor”.

Comments are closed.