Cine ce are?

Preşedintele: Curtea Constituţională, Serviciile Secrete, Parchetul, DNA, „intelectualii lui Băsescu”, agenţi acoperiţi. USL: Guvern, Parlament, Administraţie locală. Mass-media, 50-50, suficient de compromisă ca să nu mai conteze. Practic, în ultimii 8 ani, de când a ajuns preşedinte, Traian Băsescu abia acum începe să piardă din putere (a mai fost perioada de doi ani de după eliminarea PD din guvern de către Tăriceanu), dar încă are foarte multă şi dintr-o zonă mai degrabă ocultă (justiţie şi servicii), care practic înseamnă un singur lucru: dosare. Întrebările mele ar fi două: plagiatul lui Ponta este doar „aperitiv” sau a fost felul principal şi, respectiv, de ce întârzie dosarul lui Crin (remember Porumbacu, Porumbaru, Porumbescu…)?

6 comments to “Cine ce are?”
  1. Probabil dosarele cu impact masiv sunt rezervate pentru vremuri mai grele. Deocamdata scandalul cu plagiatul Ponta si condamnarea lui Nastase ofera suficient combustibil si mai au un oarecare potential de capacitare a suporterilor proprii.

  2. „Mass-media, 50-50”
    cum ai estimat / calculat procentele astea?
    daca vorbim doar de TV, de exemplu, iti iese lejer un 10 (B1TV)- 90 (RTV, TVR, A1,2,3)%.
    si imi pare rau, dar ani de zile de spalat pe creieri (vezi aberatiile debitate constant de antene, care s-au infipt in mintea publicului, desi sunt false: „lipsa” bac-ului lui Funeriu) sunt departe de a nu conta.
    TVR are cea mai mare acoperire nationala, Antenele au cam cea mai mare audienta pe urban, daca nu ma insel.

  3. Mass-media nu înseamnă doar TV, unde pe lângă B1 mai erau TVR şi TVR Info, Giga, DigiNews, Naşul & Other. Apoi, Hotnews (deloc de neglijat), blogării lui Sebi, EvZ, România liberă, Adevărul, 22.

    Faptul că Antenele au atât de mare succes este şi pentru că există o categorie de public care asta vrea să audă. Şi probabil că sunt şi buni în ceea ce fac, altfel s-ar plictisi lumea cu timpul.

  4. @cristian
    comparam portavioane cu colaci de salvare.

    s-o luam pe caprarii:

    la capitolul TV, toate alea „a lui Base” (desi, ca o paranteza, din monitorizari rezulta ca B1TV e cel mai ECHILIBRAT, si nu cel mai pro-Base), fac un maxim 15-20%. atat ca acoperire nationala la un loc, cat si ca numar de telespectatori. e bine spus TVR si anexele ERAU. ca acum cred ca n-ai dubii de ce parte sunt, dupa ultimele schimbari.

    pe online e ceva mai complicat sa calculam. hai sa zicem un 60-40, unde 60 are Base. desi arhi, cu cititori cam cat zoso, e puternic anti-base, de exemplu. hotnews poti sa contrapui linistit site-urile realitatea si antenele, cu acelasi profil: stiri actuale.

    la presa, sau ceea ce a mai ramas din ea, sa admitem un 50-50.

    per total, situatia e oarecum echilibrata pe media, cu „mica” diferenta ca la categoria cu cel mai mare impact public (TV), uslasii au de vreo 4 ori mai mult.

    curat murdar, coane fanica. 🙂

    • Monitorizările cui? Ale domnului lent-colonel Turcescu? 🙂
      40% e exagerare. Antena 3 nu trece de 200.000 de telespectatori în medie, adică puţin mai mult decât hotnews (care are în jur de 150.000 unici), cele două realităţi nu prea sar de 100.000 împreună. Zilele astea m-am uitat ceva mai mult la TV şi la realităţi biasul nu mi s-a părut foarte vizibil. De câte ori m-am uitat, la emisiuni erau şi pedişti invitaţi. La una dintre ele, chiar, pedistul (n-am reţinut cine era) l-a făcut de comandă pe Iorgulescu pe tema „mandatului” primit de Ponta de la Parlament. În altele, o mai luau pe cocoaşă (Baconschi şi Paul-Vass), dar asta e treaba lor pe cine trimit. Mai nou, şi Lenuţa Udrea a prins glas, Milică Boc mai se bagă şi el în vorbă…

  5. pai, vorbim de singurile monitorizari pe care le avem, oficiale sau nu, in privinta reprezentarilor politice. aia care impart amenzi 🙂

    stii tu alte monitorizari? inainte mai faceau catavencii, da de cativa ani s-au lasat pagubasi. deh, cre ca le dadea si lor cu virgula, si se supara hidrantu.

Comments are closed.