Fisura

Revocarea lui Andrei Marga reprezintă prima lovitură directă şi fără menajamente dată de Victor Ponta aliaţilor săi. Că s-a întâmplat ceva nasol şi neaşteptat este dovedit şi de faptul că depunerea jurământului s-a amânat cu aproape o oră până s-au lămurit cei doi. De asemenea, sunt foarte interesante sugestiile repetate ale lui Videanu că Florin Georgescu ar fi un premier acceptabil pentru PD, dar şi întâlnirea neaşteptată cu Johannis de la Guvern. Lucrurile sunt încă în desfăşurare şi este prematur să ghicim direcţia, însă devine clar că există mult mai multe posibilităţi decât înainte. Cu Traian Băsescu ca şi revenit la Cotroceni şi cu Crin Antonescu deja ieşit din politică, PNL devine vulnerabil, în pericol de a fi sfâşiat între PSD şi PD.

5 comments to “Fisura”
  1. „Cu Traian Băsescu ca şi revenit la Cotroceni şi cu Crin Antonescu deja ieşit din politică…”

    e sigur rezultatul asta? vad ca antonescu inca mai combate.

  2. Nu este nicio lovitura aplicata de Ponta „aliatilor”.
    Lui Marga i s-a cerut capul inclusiv in interiorul PNL. A gestionat foarte prost agresiunea Tratatului de la Varsovia, pardon a CE impotriva Romaniei. Si nu doar ca a gestionat prost, a si comunicat prost. Marga trebuia sa fie zilnic in media – tv in special – si sa zica: ” am vorbit cu X si l-am lamurit, l-am atentionat pe Y ca a cazut prada unei manipulari” s.a.m.a. Nimic din toate astea. Mai mult, Marga si-a luat aiurea angajamentul ca rezolva problema Merkel. Nimic.
    Picatura care a umplut paharul a fost comunicatul imbecil trimis ziarului Cotidianul (aici s-a publicat o lista privind cei care trebuie sa nu existe pe listele permanente), iar din comunicat a reiesit ca MAE n-ar nicio treaba (si are) cu romanii domiciliati sau cu resedinta in strainatate, mai mult, comunicatul a lasat impresia ca MAE habar nu are cati romani sunt afara. Evident, comunicatul l-a scris un birocrat, dar Marga nu trebuia sa-i dea drumul.

  3. @Jeack
    Sunt şanse ca Antonescu să nu facă ce a promis, însă va fi ridicol şi nu va mai conta politic. Am văzut cu toţii cât de eficientă e propaganda băsistă. Deşi eu personal aveam o părere proastă despre el, scurtul său mandat a întrecut şi cele mai negre aşteptări.
    @Dana
    Marga a fost o catastrofă, dar din PNL nu s-a auzit nimic. Şi la câte stenograme au publicat băsiştii, era imposibil să fi scăpat aşa ceva.

  4. Cre’ ca ai fost plecat putin din localitate.

    Antonescu a zis ca se retrage in anumite conditii… nu si daca Basescu ne intoarce portofelul ca la alba-neagra,

  5. Când a declarat Crin ce a declarat, eram „în localitate” şi l-am urmărit în direct. Nu a specificat nici o condiţie. A spus că se retrage dacă referendumul este invalidat şi Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Ulterior, când a apărut ideea „răzgândirii”, a întărit din nou afirmaţia iniţială.

Comments are closed.