Cum lucrează securitatea

Temă: Persoana X, care la un moment dat a avut un conflict cu Y, nu trebuie să facă ceva care ar strica foarte tare afacerile lui Y.

Pilot: Un comitet care trebuie să-i dea o aprobare lui X nu se poate întruni, fiindcă e vară şi sunt concedii. Întrunirea e amânată a la long, deşi comitetul se întruneşte de urgenţă pentru a lua o poziţi favorabilă lui Y.

Episodul 1: Un post de televiziune primeşte un pont. La ora T va primi poze compromiţătoare cu X. Postul tv bagă mare breichingniuz. Subiectul e avertizat, dar nu cooperează. Postul TV dă poza, care e un mic fâsuleţ. Subiectul ezită. Operaţiunea nu stârneşte valurile scontat. Ulterior, subiectul anunţă că nu cedează.

Episodul 2: Un ziar de casă primeşte „pe surse” nişte interceptări dubuioase. Publică un articolaş în care subiectului i se explică ce urmează, poate-poate. Deocamdată, subiectul se încăpăţânează să reziste. Deci serialul continuă.

Desigur, povestea de mai sus nu are nici o legătură cu Mona Pivniceru, Traian Băsescu, CSM, Realitatea TV şi România liberă, numai un răuvoitor ar putea crede aşa ceva.

3 comments to “Cum lucrează securitatea”
  1. cred ca primul episod e ala cu casa cu chirie de la pnl-ist. deci ar episodul 3 🙂
    totusi ar trebui sa invete un pic de discretie. nu e prima data cind doamna iese in poze securiste
    sa invete un pic de la prietenii americani: cum l-a nominalizat pe bietul ryan, cum l-au roentgenizat pina in maduva oaselor.

    relativ legat de subiect: de cind e ziarul adevarul pro-basescu?

  2. Da, dar mizeria aia din RL este produsul unei instituţii a statului, SRI, prin unitatea aia care cică se ocupă de culegerea de informaţii din „surse deschise”, şi unde bănuiesc că am destui „fani” şi eu! Aşa ceva nu poate rămâne fără urmări!

Comments are closed.