Drama preşedintelui

Implicarea preşedintelui în campanie, deşi probabil că toţi consilierii i-au spus că asta va avea efecte negative asupra PD, arată frustrarea acestuia. Oricât ar prerora el despre „profilul european” şi alte vrăjeli penibile, nu are altă variantă decât să-l numească pe Victor Ponta. Actualele alegeri au doar două necunoscute: a) care va fi „prefixul” scorului USL, 5 sau 6 şi b) care va fi prefixul scorului PD, 1 sau 2.

Drama lui Traian Băsescu nu este doar că va trebui să înghită „porcul” şi să-l numească pe Ponta în rânjetele ironice ale unui Voiculescu, Antonescu şi toată gaşca cu care s-a războit, ci de a fi ajuns să fie mai urât decât El Însuşi, mai popular din închisoare decât el la Cotroceni. La apogeul antipatiei populare, Adrian Năstase câştiga alegerile din 2004 cu partidul, obţinând 36%. La apogeul antipatiei populare, Traian Băsescu îşi îngroapă partidul sub 20% şi se luptă cot la cot cu Dan Diaconescu pentru locul 2.

Neoliberalismul sălbatic promovat de preşedinte a devastat România mai rău decât ar fi făcut-o un cataclism natural. Va mai dura ceva vreme până vor fi cuantificate cu adevărat catastrofele produse de oamenii săi din 2009 încoace când a deţinut integral puterea în economia românească şi pe care tot încearcă să ni le prezinte ca „salvatoare”.

Trist este că din 2009 încoace singura sa tactică electorală a fost promovarea spaimelor. „De ce le e frică, nu scapă!”, mogulii, ruşii, comuniştii… Acum, uzbekistanizarea, eliminarea din NATO şi UE, apocalipsa. În 2009, l-au salvat la limită românii din străinătate. Acum nu mai are cine să-l salveze.

Cred că cel mai tare îl roade că este învinsumilit de doi figuranţi. După ce l-ai învins pe El Însuşi să fii surclasat de cel care îi plimba servieta şi de obscurul „băiat cu nume de floare” e… speechless.

Momentul în care va anunţa că noul premier este Victor Ponta este ceva ce trebuie înregistrat şi păstrat pentru posteritate. E un moment care trebuie predat la orice şcoală pentru politicieni.

7 comments to “Drama preşedintelui”
  1. nu stiu cit efect a avut sau n-a avut, dar macar a realizat ceva: nu poate fi acuzat de blat. daca tacea la gramada cu pd-u… deja ceva era putred rau de tot. asa omu isi joaca partitura si doarme linistit (in limitele posibilitatilor, fireste).

    ca sa elaborez putin, electoratul baronilor pdl oricum ii voteaza, electoratul care stie ca e blat oricum o sa se duca la vot si o sa le deseneze… chestii de pus in brad sau o sa stea acasa. deci, poate unii rataciti sa mai fi percutat la avertismente.

    in incheiere, s-ar putea ca in cei doi ani care i-au mai ramas sa prinda momentul in care sa rida la urma. cu sau fara sa aiba vreun merit.

    • Nu sunt foarte sigur că din partea PD a fost blat. Pur şi simplu atâta pot. „Blat” a fost şi la alegerile anterioare, când politicienii au evitat să se concureze unii pe ceilalţi. Acum, PD a fost pur şi simplu părăsit de unii pentru USL. Apoi, pot accepta un eventual blat la Videanu/Blaga, dar „tânăra generaţie”? Ce l-a împiedicat pe MRU să fie mai vizibil? Mi s-a părut că el chiar s-a străduit dar pur şi simplu nu poate mai mult.

  2. „MRU clar e petarda. Aici doar unii ca politeia pot sa argumenteze impotriva”

    Taticu’, in politica trebuie rabdare. Multa. Antonescu a frecat menta 18 ani pana sa ajunga speranta USL-ului la prezidentiale. Oprescu a luat o bataie absolut rusinoasa in 2000 la primaria Bucuresti (a avut 30% avans fata de Basescu la inceputul campaniei) si asta nu l-a impiedicat sa calareasca Bucurestiul in 2008 si sa fie speranta (secreta) a PSD-ului la prezidentiale.

    Trebuie rabdare, rabdare sa ramai mult timp in carti, chiar daca ceva mai in spate. Sa astepti momentul potrivit. MRU nu e nici pe departe terminat, are clar potential. Ii trebuie rabdare. Si, evident, trebuie sa renunte la rumegusul ala pe care el il numeste discurs public. E posibil sa faca si asta cu timpul. Sau nu 🙂 Dar e de vazut asta.

    • @silicon,
      exemplele tale au stat perioadele respective în spate. MRU a ieşit deja în faţă, a fost premier, a fost şef de spioni, este şef de partid… Nu prea mai ai ce să aştepţi de la el.

  3. De la MRU inca avem asteptari. Sa-si traga o petarda acolo unde ar trebui sa aiba barbatia.
    Cum nu le are, oualelele, n-are ce sa-l afecteze. Dar ar conta macar gestul. Ar insemna ca omul chiar vrea sa-si croiasca o cariera politica pe propriile *oaie. Pe care urmeaza sa le inventeze.
    Cred ca va alege o cariera de inalt functionar la Bruxelles. Daca-l oferteaza cineva. Sic transit gloria mundi!

  4. Pingback: Fraţilor, am înfrânt! | zoso blog

Comments are closed.