Capitulează Blaga?

Declaraţia de ieri a lui Vasile Blaga pare să indice capitularea acestuia în faţa voinţei lui Traian Băsescu. Deşi doar lasă a se înţelege că va accepta candidatura, faptul că deja vorbeşte de Stolojan ca premier al unui guvern PLD în condiţiile în care altfel el era considerat principalul favorit sugerează victoria aripii Stolojan în PD. Astfel, democraţii, după ce au acceptat ascensiunea peste noapte a Elenei Udrea, ascensiunea jenantă a Elenei Băsescu, se văd acum încălecaţi şi de puciştii liberali. Se prefigurează astfel propunerea unui guvern de marionete care să nu îl poată deranja în vreun fel pe preşedinte.

3 comments to “Capitulează Blaga?”
  1. Corecta observatia. Nu cred insa ca Basescu face aceste miscari fiidca are nevoie de un guvern care sa nu-l deranjeze. Nici un guvern cu Blaga premier nu l-ar deranja. Eu cred ca, din contra, va lovi mai abitir intr-un guvern condus de pseudo-liberalul Stolojan. Ce lui domn presedinte ii trebuie liniste?!!

  2. Din contră, eu cred că are mare nevoie de linişte. Există o saturaţie a „circului” şi Traian Băsescu nu are decât de pierdut din această lehamite. Pentru el, cea mai mare ameninţare este ca electoratul să spună „dă-l mă dracu, că prea a făcut numai circ!” şi să-i întoarcă spatele, fenomen deja vizibil. Ai văzut cum a acceptat fără nici o crâcnire nominalizarea PNL la Justiţie ba chiar a dat indicaţie clară „să nu se mai facă speculaţii pe seama legăturilor” cum deja începuseră argaţii zeloşi să găsească?
    Blaga este periculos fiindcă este singurul „mascul alfa” din PD, care îi poate deranja apele în cazul în care partidul va vedea că preşedintele nu mai are forţa de a duce partidul sus în sondaje.

  3. Logic, asa ar fi – sa faca liniste, fiindca asta isi doreste electoratul. Dar poate? E in firea lui sa stea cuminte? Despre nominalizarea de la justitie, mi-am exprimat punctul de vedere pe blogul meu – vezi ”Tom i-a tras-o iar lui Jerry”. Stia ca i-o pune rau lui Tariceanu, asa ca a facut rapid pace. De acord cu ultima fraza – Blaga e tare.

Comments are closed.