Ar trebui să-i explice cineva distinsului papagal preşedinte PD că, la origini, Alianţa Dreptate şi Adevăr era între un partid de stânga (în caz că a uitat, domnia sa este încă preşedinte al acelui partid (vorba vine), chiar de pe când mai era social-democrat) şi unul de dreapta. Deci, domnu’ Boc, când anume a „întinat” idealurile dreptei PNL, când a încheiat la tribunal o alianţă politică împreună cu un partid social-democrat sau când discută o potenţială colaborare cu un partid social-democrat?
2 comments to “Ce mă amuză…”
nu, Cristi, atunci cand a facut prostia de-a se incapatana sa continue un program de guvernare care continea si masurile de stanga ale vechiului PD… pentru ca, odata luata acea hotarare, PNL a devenit carne de tun pentru eventuale intelegeri cu PSD, menite sa faciliteze si adoptarea masurilor de stanga la care s’a angajat in 2004… ca nu toate relatiile dintre PNL si PSD s’or baza doar pe obiectivele din programul de guvernare, n’am de unde sa stiu–da’ uitatu’ de la mana pan’ la gura pare sa fie o conditie obligatorie pentru calificarea in politica 🙁 acuma, eu zic ca aceia dintre membrii si simpatizantii PNL care n’au vazut cu ochi buni alianta cu PD din 2004 au greturi si mai vartoase in privinta discutiilor cu PSD–pe asta cred ca se bazeaza Boc… dar, indiferent de ce spune el, cred ca vor ajunge (si ne vor impinge si pe noi) tot in situatia de-a alege raul cel mai mic 🙁 nashpa!
Cred că alegătorii PNL pro-Băsescu au migrat iniţial la Stolojan, iar acum după fuziune încep să se întoarcă. Disperarea PD este foarte mare fiindcă alegerile locale vor arăta scorul adevărat şi cum ei sunt în realitate departe de 40% va veni ca o lovitură de ciocan în moalele capului.
Aşa cum îl văd eu, alegătorul PNL (inclusiv cei migraţi de la PSD) este unul pragmatic şi asocierea cu PSD nu este chiar cel mai rău lucru posibil. Sigur că o asociere cu Adrian Năstase şi Ion Iliescu nu este cea mai fericită, dar atâta timp cât PD nu este un partid serios, PNL trebuie să facă ceva, mai ales că, din toate punctele de vedere şi pentru toate categoriile, guvernarea liberală a fost una pozitivă.