Sinucidere politică în direct

În această seară, Traian Băsescu s-a sinucis politic. Atacul la adresa mass-media, total neinspirat, disproporţionat, pur şi simplu penibil, dezamăgeşte prin amestecarea planurilor. Înţeleg o critică la adresa lui Victor Ciutacu, de exemplu, dar să te legi şi de un serial de comedie (altfel prost şi lipsit de umor) duce deja lucrurile într-o altă direcţie. Preşedintele şi-a pierdut cumpătul rău de tot, şi asta înseamnă sfârşitul său ca om politic. Nu ar fi exclus ca şi trustul lui Vântu, vizat şi el de vituperările prezidenţiale, să renunţe la atitudinea prietenoasă. Preşedintele avea deja cea mai mare parte a mass-media ostilă iar întărâtarea nu e chiar cea mai bună soluţie, mai ales că de data asta ironiile presei au fost pe deplin justificate. Ca tată, îl pot înţelege, dar a căutat-o cu lumânarea, ascensiunea fiicei sale fiind total nepotrivită căci fata pur şi simplu se face singură de râs, fără ajutorul mass-media. Nu Bădin sau Ciutacu au pus-o să scoată perlele care fac deliciul internauţilor.
Nu este prima dată când Traian Băsescu se foloseşte de funcţie pentru răfuieli personale. Numai că acum şi-a ales un adversar pe care nu-l poate învinge nimeni niciodată. Nici un politician nu a câştigat până acum un război cu presa.

3 comments to “Sinucidere politică în direct”
 1. Cristi, mie mi s’a parut extrem de calm, totusi… bine, ca-n felul asta n’am mai aflat nimic despre ce s’a discutat la Consiliu, e o alta discutie–noroc ca exista BBC 🙂 da’, daca tot vorbesti de sinucidere, ma gandesc ca el mai are timp, cam un an si ceva, pana la testul electoratului, in schimb partidul domniei sale e mult mai expus… pe mine m’a dezamagit tocmai aceasta lipsa de perspectiva 🙁 oricum, azi e ziua maghiarimii, asa incat nimic nu ma va opri sa ma simt bine band palinka 🙂

 2. Disporportionat cu siguranta a fost, dar neinspirat nu cred. Un discurs ca cel de aseara cred ca o sa iaba priza la public, mai ales avand in vedere cum au reactionat ziaristii (eu l-am vazut pe CTP la Realitatea si TVR2 si am simtit ca la randul lui a ales sa reactioneze disproportionat repetand chestia ca presedintele a jignit natiunea romana)…

 3. @Codru
  Impresia mea a fost de furie, nu de calm. În ceea ce priveşte PD, oricum nu avea mari perspective.
  @Moromete
  Nu cred că o să aibă prea multă priză la public fiindcă este o poziţie greu de apărat. Nu poţi să-ţi impui fata la vârful „celui mai important” partid din România şi să ai pretenţia să fie lăsată în pace. Era lăsată în pace când era doar manechin şi se intersau de ea doar VIP sau Ciao. Replica lui CTP în faţa unei Liana Pătraş înduioşător de serviabilă mi s-a părut chiar adecvată.
  Aşa cum am spus acum câteva zile, nu observi că tot ce este mass-media favorabilă preşedintelui este în scădere de tiraj? Evenimentul, România liberă, Cotidianul scad sau stagnează, Jurnalul creşte. La talk-showuri, Antena 3 are audienţă dublă faţă de Realitatea TV. Eu zic că asta indică o creştere a celor care s-au săturat de preşedinte şi o scădere a simpatizanţilor săi. Promovarea agresivă în ultimii 3 ani a dus la o saturaţie şi personajul Traian Băsescu „nu mai are nici un chichirez” vorba lui Caragiale.
  Mai nasol pentru el este că, direct sau indirect, începe să fie asociat cu Nicolae Ceauşescu, ceea ce nu este bine pentru el şi PD.

  Overall, se observă o nervozitate crescândă în tabăra prezidenţială, ceea ce nu este foarte bine într-o campanie electorală, mai ales în condiţiile în care ultima a fost ratată într-un mod penibil.

Comments are closed.