Viitorul PSD

Este pentru prima dată când șansele ca PSD să se destrame sunt maxime. În momentul de față, PSD are doi lideri reali: Pleșoianu și Eugen Teodorovici.

Pleșoianu are idei mult prea extreme pentru a putea ajunge în fruntea partidului. Cel mai probabil, facțiunea așa-numită „peremistă” va pleca din partid pe cont propriu. De data aceasta (a mai existat tentativa Bogdan Diaconu acum câțiva ani, dar a eșuat) există „piață” suficientă pentru un 10% „pe bune”.

Celălalt lider, Eugen Teodorovici,  are o agendă proprie, care nu a coincis totdeauna până acum cu a partidului. Nu sunt convins că are vreun sprijin real în partid, dar este singurul cu un plan propriu, cu o agendă politică și care poate avea perspective fiind dintr-o altă categorie cu „liderii” actuali ai partidului. Din punct de vedere politic, este singura variantă pentru supraviețuirea PSD „clasic”. Firea este deja terminată politic de un mandat dezastruos la Primărie iar altceva nu prea există.

Însă, cel mai plauzibil scenariu este săritul în barca lui Ponta. PSD/ALDE/Ponta vor trage tare să intre Dăncilă în turul doi ca să nu aibă Johannis probleme și vom asista la apariția unui nou USL cu Johannis președinte și Ponta premier. Partidul lui Ponta va înghiți ALDE și resturile din PSD și, la final, doamna Dăncilă va stinge lumina, iar doamna Firea va face o colivă delicioasă.