Al cui ești, țâcă?

Mă amuzam zilele trecute de un articol de pe inpolitics în care Orban era somat să scoată „lista reală”, că e imposibil ca aia să fie lista reală. Pentru că, exceptând-o pe Clotilde, pe restul nu-i cunoaște nici scara de bloc pe care stau.
Realitatea este, însă, că acesta este nivelul acum. Chiar dacă nu am cablu și nu urmăresc știrile la TV, urmăresc principalele site-uri de știri, sunt la curent cu ce se întâmplă. Dar, nu pot numi în momentul de față 10 lideri PNL. Orban, Țurcan, Benoni (mai mult l-am reținut pentru numele exotic), 2-3 miniștri, 2-3 primari și cam atât. Înainte știam cel puțin 20. La PSD era la fel. Dacă la capitală PSD era challangerul și PNL avea primarii în funcție, probabil că lista ar fi fost la fel de anonimă. Nici aici nu știu mai mult de 10 lideri, ceva mai mulți, nu că sunt „pesedist”, ci pentru că s-a făcut mai mult mișto de ei: Viorica, Orlando, Ciolacu, Olguța, Mitralieră, Buzatu, Daea… tot la fel, 2-3 lideri centrali, 2-3 primari, 2-3 foști miniștri.
La fel și la USR.
Noua generație de politicieni e total lipsită de personalitate. Dincolo de treaba cu „penalii”, este clar că „ăia vechi”, de la Năstase la Berceanu, de la Iliescu la Tăriceanu, erau oameni cu o pregătire mai bună, cu o facultate făcută „în vechiul regim” (în care nu neapărat se făcea mai multă carte, dar era o selecție mai bună, astfel că, în general, la o facultate ajungeau chiar vârfurile generației), oameni care reușeau să vorbească mai mult de 2-3 propoziții, oameni… vii.
Poate fi și că prima generație de politicieni era compusă din „copiii lor”, câțiva veleitari „bazați”, self-made-man. Acum prima generație s-a retras, dar nu au lăsat nimic în urmă. Ce avem acum sunt mai mult „sclaveți”, „amante”, diverși fraieri scoși la înaintare de centri reali de putere. Dacă îi scoți din „scriptul” primit, i-ai terminat, nu mai sunt capabili să mai scoată două cuvinte. De aia nu-i ții minte. De aia nu-i ia lumea în seamă. „Al cui ești, țâcă?”