Recomandare backup online

De sărbători am avut nişte musafiri. Nepoftiţi. Mă rog, paguba n-a fost mare, dar m-a făcut să mă gândesc la informaţiile de pe laptop a căror valoare nici măcar nu o pot evalua. Sigur că îl am asigurat (şi fizic şi informaţional), am şi un backup pe un hdd extern – probabil că vizitatorii n-au înţeles ce e chestia aia – mi-am dat seama că rămâne totuşi o vulnerabilitate, aşa că am decis să caut şi un serviciu de backup online. În urma posturilor de pe WebHostingTalk am ales BQBackup. Plata prin PayPal, activare în 24 ore, viteză rezonabilă, preţ ok, merge cu orice client ftp, ştie şi chestii ceva mai deştepte cum ar fi rsync, dar eu n-am nevoie că am siteurile pe Windows. So far, so good. Ştiu că Zoso căuta la un momenta dat aşa ceva, dar n-am mai urmărit dacă a găsit ceva sau nu.

PS Ştiu că postul ăsta ar fi fost mai potrivit pentru blogul ăsta, dar aici e mai multă lume şi m-ar interesa ce experienţe mai aveţi cu servicii de acest gen (cei care folosiţi).

2 comments to “Recomandare backup online”
  1. Daca folosesti online backup pentru home use si sub windows, vezi si solutii gen ElephantDrive, JungleDisk (astea sunt bazate pe Amazon S3, ca tot e la moda sa folosesti „clouds” acum…) sau mai clasice gen iDrive, Mozy, Carbonite, Box.net samd. Unele asigura „unlimited” pentru vreo 5USD/luna (unlimited of course e fair usage, adica vreo 150GB si 100GB transfer pe luna, ceea ce s-ar putea sa fie mai mult decat suficient in majoritatea cazurilor). Majoritatea dau chiar 1-2GB free storage.

    BQ e mai mult pentru remote backup in hosting (probabil de-aia era si discutat pe WHT) – in linux mai ales, un simplu cronjob cu rsync e mai mult decat suficient sa iti asiguri toate datele. Banuiesc insa ca daca te lasa sa poti monta remote pe windows un folder (sftp sau webdav), nu e nici o problema, daca au pret si rata de transfer buna.

    Succes si „no data loss”.

Comments are closed.