Ridicolul ucide

Politicieni ridicoli
Ziua Marinei

După pozele de ieri, Johannis a intrat la categoria „Viorica Dăncilă”. Ridicolul l-a îngropat politic definitiv (de parcă nu ar fi fost suficient un mandat și-un pic). Din momentul în care toată lumea face mișto de tine, totul s-a terminat. Ce mă surprinde este însă modul în care a fost executat și ce „a deranjat”. Că nu cred că e cineva serios care crede că Cîțu e altceva decât o marionetă și ținta e „chelnerul” însuși. Cîțu a ajuns din șomer paria al sistemului bancar premier tocmai pentru că exista undeva un dosărel care garanta execuția întocmai și la timp a ordinelor primite.

Faptul că „dosărelul” a ieșit public înseamnă că, fie nu s-au îndeplinit ordinele, fie „statul paralel” nu a reușit să-i asigure „protecția informativă” corespunzătoare. Nu lui Cîțu, desigur, ci președintelui. Colac peste pupăză, valul de meme rezultat este devastator pentru orice brumă de credibilitate mai avea președintele în rândul „fanilor” care vor găsi din ce în ce mai puține argumente întru susținerea lui.

Sincer, credeam că dezvăluirile despre Cîțu sunt simple „daraveri de clopotniță” liberale, și că se va pune rapid batista pe țambal în buna tradiție românească, ba chiar ar fi de natură a-l umaniza un pic pe Cîțu, doar că apariția și a celui de-al doilea dosar care îl face pe premier un țepar tipic, complică serios poziția lui și a lui Johannis din perspectiva Congresului. Lui Cîțu i se oferise posibilitatea de a clarifica cel de-al doilea dosar la conferința de presă, când a existat o întrebare legată de niște datorii, dar a preferat să spună că „nu-și amintește”, așa că cineva a avut grijă să-i reamintească.

Până acum jocurile erau făcute în favoarea lui Cîțu pe baza sprijinului prezidențial și al structurilor din spatele său. Apariția dosarului Cîțu arată că puterea prezidențială nu mai este chiar așa de mare, iar valul de ridicol în care s-a pus președintele singur face poziția lui mult mai șubredă.

Idea este că deja nu este prima „pisică” arătată lu Cîțu. A mai fost și dezvăluirea cu parfum penal privind utilizarea consilierei plătite de guvern în campania internă din PNL, chestie pentru care Dragnea a făcut pușcărie și care a fost îngropată mediatic rapid.

Părerea mea este că în curând va apărea o „a treia cale”, semn că Cîțu/Johannis nu și-au îndeplinit în mod corect angajamentele, oricare ar fi acestea. În funcție de cine va fi „a treia cale”, om putea ghici și de la cine/ce i s-a tras lui Johannis. Faptul că președintele s-a afișat în continuare alături de premier arată că nu vrea să priceapă mesajul, ceea ce înseamnă că „va urma”, așa cum lui Băsescu i s-a arestat aproape toată familia.

Poza asta, cred că aparține Inquam, dar circulă pe FB peste tot, eu am luat-o de la Dan Barna de pe wall, alături de poza de mai jos, arată și ridicolul și inadecvarea clasei politice actuale, niște papițoi ajunși pe niște funcții pentru simplul fapt că sunt șantajabili și dispensabili.

Politicieni ridicoli
Selfie Barna
4 comments to “Ridicolul ucide”
 1. Pingback: Știrile zilei - 17 august 2021 ⋆ zoso blog

 2. Daca doar atat i-au gasit lui Catu – inseamna ca omul e mult mai curat si mai de incredere decat ar vrea unii sa se creada…

  Pe bune? Alde Hrebenciuc, Cocos, Udrea, Dragnea etc care au fost gaura la dodoasca politicii ani de zile au praduit sute de milioane de eur. Pana si Orban , cel care-l infiereaza cu manie proletara pe Cata are un accident musamalizat la activ ( plus altele) si nu cred ca poate jura cu mana pe inima ca n-a condus in viata lui beat. Asa cum nu poate jura mai nimeni in tara asta …

 3. In general ridicolul nu ucide si de foarte multe ori hartia chiar suporta orice. Insa ceea ce mi se pare foarte interesant este fix cronologia faptelor:
  1. 6 August 2021 un avion Antonov AN-2 a penetrat granita de nord cu Ucraina si ulterior a fost reperat de ucrainieni si toti pasagerii luati la intrebari. Stirea a aparut pe firmament undeva 9-10 august 2021.
  2. In perioada 10-11 august brusc apar zvonurile privind o posibila nebunie facuta de domnul Citu prin tinerete in SUA. Nu ca vreau sa fiu rau, dar banuiesc ca domnu Citu a ajuns in SUA prin 2001 pe competente nu?!
  3. 12 August 2021 soc si groaza AUR incepe sa ceara lui Iohannis ceea ce orice partid serios trebuia s-o faca, convocarea CSAT pe problema avionului ce facea niste taximetrie cu tigari.
  4. Urmeaza perioada tumultoasa nimeni nu se baga pe nici un subiect, lui Citu ii mai apare o boacana el o joaca cum poate. Deja abia astept discutia privind o posibila maradona data si prin Romania.
  5. 15 August 2021 se intampla ridicolul de la Constanta si lumea deja incepe sa puna alte intrebari si sa marseze pe alte subiecte.
  Pur si simplu mi se pare o limitare a pagubelor gestionata catastrofal ce oricum ii va exploda PNL-ului in fata, asta daca nu s-a intamplat deja.

Comments are closed.