Unde ne sunt harvarzii

Educație, pentru ce?

Sorin Ioniță are pe contributors un articol encomiastic la adresa harvarzilor bulgari și harvardelor moldovene. Ocazie cu care realizezi că la noi specia nu există.

Partidul ăla al oamenilor faini, educați, al tinerilor frumoși și liberi, care ar fi trebuit să ne aducă schimbarea de paradigmă și numai competență și moralitate are în frunte un combinagiu al fondurilor europene de provincie a cărui supremă performanță a fost că și-a angajat sora „pe fonduri” (chestie relativ similară cu cea pentru pentru care Dragnea a făcut pușcărie) și a mai făcut ceva achiziții pe fonduri europene de la amici, un cetățean cu legături dubioase cu serviciile secrete și cu performanțe mediocre atât ca premier în guvernul Dâncu (adică alături de „ciuma roșie” pentru cei care au deschis mai târziu aparatele), cât și în calitate de comisar european, cu ceva studii de specializare pe la universități gen Eftimie Murgu din Franța după Agronomia din Cluj.

Au pus miniștri persoane cu studii incerte (Vlăduț însuși), bișnițar de medicamente (faptul că e pentru o cauză nobilă nu o face mai legală decât ucrainenii ăia care aduc Arbidol), specializări dubioase (epilatoarea) sau cu moralitate chestionabilă – Stelică Garsonieră. Și în parlament tot fomiști fără vreo realizare au adus.

Nu zic nimic de PNL și PSD că acolo se presupune din start că Spiru is the king și nu are nimeni nici o pretenție.

Peste toate, desigur, tronează Academia SRI, acest Harward românesc fără de care nu poți trage măcar un pârț ca funcționar public.

Deci, din „agora” noastră lipsesc cu desăvârșire harvarzii. Unde sunt? Ei nu există nici măcar în consultanță politică, în think-tankuri. Să luăm de exemplu acum criza provocată de pandemie. Cine sunt portavocile? Păi după ce inițial a fost somitatea Streinu-Cercel, acum avem pe Cherecheș și Jurma, acești mama Omida și vrăjitoarea Vanessa care dau în bobi că „acum vine valul cu miliarde de catralioane de îmbolnăviri”. Nu că în Occident ar fi mai breji, vocile coerente și logice fiind și acolo marginalizate.

Și la fel este pe orice domeniu, inclusiv în business, nu (mai) ai expertiză, ci numai mediocritate.

Din 2009 se tot votează „răul cel mic” care al naibii crește până devine mai mare decât „răul cel mare” – comparați unde e Geoană și unde e Băsescu.

Și lumea o să fie surprinsă că în 2024 Firea va câștiga la scor în fața matematicianului. Lumea votează ce există ca ofertă politică. E blamabil că votezi un personaj dubios care măcar „a făcut ceva” în fața unui personaj „ireproșabil” care nu face nimic?

5 comments to “Unde ne sunt harvarzii”
  1. Pingback: Știrile zilei – 10 ianuarie 2022 ⋆ zoso blog

  2. Pai daca apare unul il distruge presa! Sigur sigur ii gasesc ei ceva si daca nu ii gasesc ii inventeaza.

    O sa iasa ca e nepot de sora dupa mama cu Soros sau Bill Gates!

    Sau in cel mai bun caz si pentru aia mai batrani ‘presa’ o sa-l catalogheze ca nu poate sa ne conduca pentru ca n-a mancat ‘salam cu soia’ ca noi toti!

  3. Pai nu am avut min. de finante cu doctorat la Harvard? Dar atunci au „prins-o” ca nu stie sa calculeze cota TVA sau ceva de genul asta.
    Oricum a ramas cu imaginea de incompetenta.

  4. Sa stii ca daca nu era VV nevasta-mea era moarta acum. Ia adus medicamentul de care avea nevoie. Si la adus in baza unei retete de la medicul de aici. Si nimeni nu mi-a cerut nici un leu.

Comments are closed.