Din ciclul „dacă tot s-a ales praful…”

Democraţii îşi bat joc de o bună parte a propriului electorat prin alianţa „imobiliară” cu Gigi Becali, care va uşura campania electorală a PNL şi PSD din toamnă. Şi după ce finul intelectual Mircea Mihăieş a lăudat borduriada, ne aşteptăm cât de curând ca „ambasadorii” Cotidianului să elogieze rafinamentul intelectual al becaliotului. Nici n-ar fi greu, precedentele existând.

4 comments to “Din ciclul „dacă tot s-a ales praful…””
 1. Un fragment celebru extras dintr-un articol al lui Sever Voinescu aparut pe 26 aprilie 2007 reprezinta un astfel de precedent. Sever Voinescu scria inca de atunci incercand sa explice necesitatea aliantei cu PNG-CD:

  „Dl Basescu va avea nevoie de o sustinere politica substantiala din Parlament. Asadar, ideea unei uniuni politice de dreapta, asemanatoare intru citva celei care l-a dus pe Jacques Chirac spre al doilea sau mandat prezidential, in 2002, pare a fi solutia. Mai mult, aceasta constructie politica ar urma sa fie cadrul marii uniuni a partidelor de dreapta, dupa model popular. Cu alte cuvinte, s-ar realiza planul mai vechi al dlui Valeriu Stoica. Am scris cu alte prilejuri de ce cred ca Romania are nevoie de o dreapta unita, asa ca nu voi reda aici aceste argumente. Dl Basescu are, acum, ocazia de a face acest imens bine Romaniei daca va intelege ceea ce stiu, de milenii, chinezii, ca in orice criza sade ascunsa o mare sansa de mai bine (…) De asemenea, reticentele fata de PNG trebuie sa dispara. Vorba lui Maniu, nu ai ce cauta in politica daca nu esti in stare sa inghiti in fiecare dimineata inainte de micul dejun o broasca riioasa vie.”

  :)))))))

 2. Si PSD si PNL nu fac alianta cu PRM?

  Eu cred ca ar trebui sa incetam sa mai cerem “sfintenie” si deontologie numai de la PDL. Ce naiba, nu vedeti ca cei care cistiga sint tocmai otrepele? Ce folos ca s-au tinut tare? Au fost dati afara de la guvernare, TB a fost suspendat, la alegerile locale au fost preferati tot felul de penali si gargaragii etc.
  Care-i rostul? In politica fara aliante nu poti razbi. PDL s-a imbatat cu apa rece ca vor avea peste 50%. Nu au si nu vor avea.Cu cine sa se alieze? Cu psd si pnl? Pai aia deja sint frati de cruce.
  Nu-mi place Gigi, dar sa stiti ca are oameni tineri, de calitate la virful partidului

  Eu m-am lamurit. Pe marea parte a romanilor ii doare in cot de moralitate si deontologie in politica. Nu mai am nici o iluzie. Lor le place galagia, tupeul, umilirea adversarului. Altfel cum se explica ca in tara, unde PDL si chiar alte partide au avut tineri competenti si fara pete, au fost zdrobiti de psd-isti penali si vechi?

 3. Mersi Lilick, nu mai ştiam care din „ambasadori” scosese perla. 🙂 Cu felix nu te mai obosi, văd că oamenii au temă (mai sunt vreo doi cu comentarii aproape identice) 😀

Comments are closed.