Despre justiţie

După ce în articolul precedent Alina Mungiu Pippidi avea unele probleme de logică, de data aceasta pune punctul pe i într-un articol care mi-a adus aminte de ce o citeam cu plăcere în urmă cu ceva timp:

Daca Iliescu e judecat pentru genocid precum Ceausescu sau Milosevici la Haga, acuzatie imposibil de dovedit (iar in cazul lui chiar ridicola), intregul proces risca sa esueze intr-o lamentabila parodie care sa arate ca in optsprezece ani justitia noastra nu a evoluat de fapt deloc.

[…] (Despre cazul Nagy, n.m.)Mai fratilor, voi chiar nu v-ati prins ca nu merge asta cu tradarea? S-a dus cu secretara intr-o vacanta platita pe banii unui consultant? Incadrati-l la trafic de influenta! stiu, e un articol prost scris si greu de dovedit, dar daca nu avem cu ce-l lega, asta e, ne-a scapat de data asta, e penibil sa ne legam de el pentru „tradare”, ca ne-a ramas mostenire din Codul Penal ceausist acest articol. Eu tot am sperat ca s-a inceput asa si se va schimba incadrarea pe parcurs, dar vad ca o tot lungim si dam apa la moara acuzatului.

De aici. Merită citit integral. Pentru context, a se vedea şi asta.

One comment to “Despre justiţie”
  1. Alina Mungiu Pippidi alaturi de Patapievici este exemplul clasic de intelectual aservit politic.

    Analizele ei au de mult timp un iz partizan.
    Si-a pierdut prospetimea scrisului odata cu partizanatul politic.

    Aici are totusi dreptate!

Comments are closed.