9 comments to “Aşa arată o dictatură?”
 1. Lipsesc oamenii. Da, exact asa arata o dictatura. Am vazut poze din Coreea de Nord, erau la fel, fara oameni. Pot si eu sa fac in Bucuresti poze selective si zici ca-i paradisul dar nu pot sa scot oamenii din ele decat am la dispozitie o dictatura.

 2. N-aş zice că ţine comparaţia cu Coreea de Nord.
  Într-adevăr, lipsesc oamenii (şi maşinile) de pe străzi, dar nu ştiu dacă acesta este neapărat un indiciu al dictaturii. Bucureştiul anilor ’80 era destul de circulat. Comparativ, Bucureştiul are o densitate de 8000 de locuitori/km2, în vreme ce Minsk doar de 6000/km2.

 3. Problema cu pozele e ca, asa cum zice un comentariu de sub ele „pana si pisica din poza e curata”. Probabil au maturat inainte sa faca pozele, au strans de la geamuri rufele si tot tacamul comunist. Intr-adevar abia dupa ce am citit ce-a zis Dan am remarcat si eu ca sunt f putini oameni pe strazi. Nu cred ca lipsa oamenilor de pe strazi e un indiciu al dictaturii, o fi aratand asa o dictatura, dar nu e un indiciu. Sunt si dictaturi aglomerate:)

 4. Păi, ce drac de dictatură e aia fără portretul prostului pe toate gardurile şi fără băieţii cu ochi albaştri mişunând prin tufişuri?
  Şi de ce mi s-ar părea ciudat că este o ţară curată? Nu sunt fotografii oficiale, deci e greu de crezut că s-a făcut curăţenie la comandă. Dar trăind în Bucureşti, ni se pare straniu şi sinistru că există şi oraşe curate.

 5. Daca nu ati fost acolo de ce vorbiti? Daca nu va vine sa credeti ca se poate trebuie sa banuiti chestii ascunce? Romanians, simply surprised.

 6. De curat este, intr-adevar foarte curat. Dar si in Olanda sau alte tari (europene, este adevarat) este cel putin la fel de curat. Civilizatia inseamna sa stim sa pastram si curatenia.
  Dar mie imi place poza in care gardul si bancuta sunt vopsite in rosu, galben si albastru. : )

 7. Mişto asta cu „Civilizaţia înseamnă să ştim să păstrăm curăţenia”… Mă uitam că toate spaţiile de joacă amenajate anul trecut de Poteraş în Dr. Taberei au fost vandalizate, ca să nu mai spun de rahaţii de câine, mucurile de ţigare şi cojile de seminţe produse de mame/bone…

 8. Apropo de asta, cel mai frumos este cand mergi in parc cu copilul si cand vrea sa se dea pe tobogan gaseste fix sus de tot un rahat cu mot… sau cand vrea sa se joace la nisipar si in loc de nisip gaseste tot felul de chestii dubioase… sau prin iarba de prin parc stralucesc ademenitor niste siringi folosite de drogati in noaptea precedenta (ca Politia oricum trece degeaba pe langa ei – nici de buna ziua nu-i intreaba, dar sa-i mai ia si putin la intrebari?!…)… etc.
  Dar exact despre asta si este vorba. Intai trebuie sa invatam sa pastram curatenia (inclusiv pe acolo unde mergem) si abia apoi putem spune ca suntem oameni civilizati. Pana atunci, admiram cat de civilizati stiu sa fie altii si ne intrebam cum de ei reusesc si noi nu!
  Eu as fi fericita daca s-ar da amenzi usturatoare celor care lasa mizerie/coji de seminte/mucuri de tigara etc. pe strada sau in parc, pentru ca poate macar de frica n-ar mai face asta. Iar referitor la cei care plimba cainii acolo unde se joaca cei mici, mai ales cand au atatea alei si atat de mult spatiu verde la dispozitie ca in Drumul Taberei chiar nu am cuvinte. Pur si simplu sfideaza pe toata lumea. Inclusiv lor le-as da amenzi.
  Dar in toate aceste categorii intra cam prea multi votanti, asa ca… mai bine le trecem cu vederea aceste mici scapari. Doar si ei sunt oameni!…

Comments are closed.