Jenant

Fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei a declarat miercuri la Realitatea TV că, la solicitarea autorităţilor române, din raportul CE ar fi fost scoase pasaje critice la adresa ANI, pasaje laudative pentru DNA şi cele în care e criticat actualul ministru al justiţiei este criticat.

Ca să vezi câtă influenţă are domnul Chiuariu şi domnul Tăriceanu la Bruxelles. Asta îmi aminteşte de un mare antrenor român care de fiecare dată când pierdea dădea vina pe arbitri. Aşa şi doamna Macovei. Dacă le-a ieşit bine raportul este numai pentru că „l-au mânărit”. Probabil doamna ştie cum obţinea dânsa rapoartele când era ministru :))

UPDATE

Cotidianul – în ciuda tonului vehement împotriva lui Chiuariu, dublat şi de un editorial-măciucă – dezminte acuzaţia doamnei Macovei, spunând că cei de la comisie au refuzat să elimine pasajele respective. Ceea ce mi se pare cel mai penibil la atacul acesta este că i-au cerut părerea Rodicăi Stănoiu şi – ca să fie obiectivi până la capăt, a lui Ţuluş, adică nimeni altul decât cel pe care Chiuariu voia să-l demită pentru incompetenţă.

UPDATE 2

CE a verificat cu România şi Bulgaria raportul pe justiţie, pentru a corecta inadvertenţe factuale, dar guvernele celor două state nu pot face comentarii şi observaţii asupra unui raport independent al executivului de la Bruxelles, a declarat vineri pentru NewsIn Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

Zice NewsIN – adică tot din grupul… Ceea ce înseamnă că documentul celor de la Cotidianul nu a fost ceva trimis de minister, cel puţin nu în mod oficial.

4 comments to “Jenant”
  1. Mda, pai probabil ca aceasta asa zisa Comisie Europeana e de fapt un grup restrins de interese oligarhice.
    Si discutia a fost: Draga Manuel Durao, daca ai ocazia sa ne dai un Raport bun? 😀

  2. Ue este construita pe compromis si negocieri dar nu cred ca Tariceanu are aceasta putere.

  3. Se pare ca pana la urma chiar a cerut eliminarea unor pasaje laudative! Este o premiera in istoria UE, ca sa nu o numesc altfel. Oare chestia asta nu intra si pe la capitolul „sabotarea intereselor nationale” sau ceva de genul?
    Cand credeai ca nu mai se poate intampla nimic in Romania mai vine cate unul si ne demonstreaza contrariul.

  4. 1. Nu este foarte clar care este statutul documentului de la Cotidianul. Este document oficial, este draft de lucru, a fost trimis, n-a fost trimis. Singurul lucru cert este, aşa cum spune şi Cotidianul că cei de la CE nu au acceptat obiecţiile din acest document.

    2. Nu este foarte clar dacă acel document este redactat de ministru sau la solicitarea ministrului (de ce nu ar fi fost edactat de un prieten al Monicăi Macovei fix pentru a-l compromite pe ministru? Nu de alta, dar ea a fost prima care a venit cu informaţia.)

Comments are closed.