Ce căuta neamţul în Bulgaria?

SUA şi China sunt acum în pragul unui război economic. Americanii cresc barierele în calea produselor chinezeşti, chinezii ameninţă că vor renunţa la activele denominate în USD. Mă rog, treburile lor, de super-puteri. Ceea ce nu înţeleg eu este însă de unde subita campanie în mass-media românească împotriva produselor chinezeşti? Că nu e doar un articol răzleţ, ci devine o campanie de presă veritabilă.

4 comments to “Ce căuta neamţul în Bulgaria?”
  1. Pai daca tot se bat aia, trebe sa ne bagam si noi in seamna, sa se vada unde ne este afiliatia. Oricum nu o sa aiba decat un efect minor. Romanii sunt mesteri in a clama ceva ce este la moda, politicaly correct, si sa faca tot cum crede el ca-i mai bine.

  2. Asta este din partea noastra cea mai mare prostie posibila.
    Alta o consider eu stirea bomba :

    Posibilitatea ca UE sa impuna vize de intrare cetatenilor SUA !

    Abia astept sa vad un amarat de american stand la coada la viza romaneasca dupa ce a vizitat Serbia si milogindu-se de burtosii vamesi autohtoni.Apoi televiziunile de stiri locale difuzand imagini neretusate cu jegosi icare incerca sa fraudeze granitele uniunii!

  3. tii neaparat sa-l concuram pe Nastase.. citisem ca are casa plina de vase chinezesti 😆
    produsele chinezesti sunt la atentia multor autoritati de control in Europa ca si in USA incepand de la jucarii, medicamente, produse alimentare.. nu-s printre cele mai sanatoase si nu ar fi de mirare vazand in ce conditii se produc si cum sunt controlati la randul lor (nu-l spanzurasera pe unul.. a propos de medicamente ?) acasa la ei.

  4. Este normal ca in Romania sa se dezvolte incet incet o campanie anti-chinezi care va face parte din mai marea campanie anti-forat de munca ieftina, produse de import ieftine. Pe masura ce preturile produselor de la noi or sa creasca (pentru ca o vor face, cu tot cu salariile), producatorii autohtoni vor fi din ce in ce mai suparati pe produsele ieftine care „invadeaza” piata, si lasa pe „muncitorii romani” fara slujbe. Chestia asta s-a intamplat si in vestul europei, o data cu valul de muncitori din est, s-a intamplat si in US cu valul de imi granti mexicani, si se intampla in genere intr-o tara cu dezvoltare economica, care functioneaza ca un magnet pentru oamenii din alte tari care vor sa castigfe un salariu mai mare decat in tarile lor de origine. Daca mai stii „sindromul instalatorului polonez” in Franta, ei aici o sa avem in curand „sindromul instalatorului ucrainean”, sau georgian, moldovean, etc.

Comments are closed.