Ce caută neamţu’n Bulgaria?

Mugurel (efectiv nu mai pot să-l iau pe omul acesta în serios) se întreabă ce caută România pe lista RBS cuprinzând ţările cu cel mai mare potenţial de a intra în incapacitate de plată. Poate îi desenează domnu’ Pogea. Hint. Şi ăia erau doar pe primele 4 luni, că între timp oamnii au mai lucrat, n-au stat degeaba (dar mi-a fost lene să caut mai departe date mai recente). Dar venind de la un nene care vede „creşetere pozitivă”, de ce ne-am mira? Partea mai nasoală este că omul va rămâne la BNR sau, Doamne fereşte!, va fi pus premier.

2 comments to “Ce caută neamţu’n Bulgaria?”
  1. Este surprinzatoare aparitia filialei RBS Romania pe lista neagra a RBS International pentru ca acestia au intrat pe piata in Romania, dupa cum probabil stii, in urma achiziotionarii ABN Romania, una dintre bancile cu active sanatoase si cu clienti selectati. Prin urmare este curioasa pozitia RBS. Povestea cu incapacitatea de plata poate fi justificata pentru ca se presupune ca au directionat lichiditatile din ro inspre filialele cu mari probleme din vestul Europei. Asta incerca sa spuna voalat Isarescu. RBS este falimentara, fiind tinuta artificial in viata numai de niste ajutoare guvernamentale uriase.

    Cat despre faza cu „crestearea pozitiva” nu vad ce nu este corect, cred ca esti ironic. Sau poate nu stii conceptul de crestere pozitiva/negativa? nu cred totusi… Fara Isarescu ne-am fi dus de mult langa baltici…

  2. @son of aleric
    Sunt mai multe lucruri pe care nu le-ai înţeles. Nu este vorba de filiala din România a RBS, ci de România însăşi, care în continuare are toate şansele de a intra în incapacitate de plată.
    Apoi, Isărescu este el însuşi parte a problemei, nu parte a soluţiei. Omul este la fel de incompetent ca oricare dintre premierii pe care i-am avut până acum şi este principalul artizan al balonului care tocmai s-a spart şi ale cărui efecte încă nu le simţim pe deplin. Nu am chef să rezum acum zeci de articole pe tema prostiilor făcute de Isărescu, de la falimentele Bancorex & company la care a asistat netulburat, trecând prin politica monetară pro-ciclică (rădăcina balonului) şi terminând cu hăituirea inflaţiei (că ţintirea ei presupune altceva). Omul acesta este de 20 ani la BNR şi nu a dat niciodată socoteală pentru ce s-a întâmplat în economie.
    În afară de piar eficient (încă) nu a făcut nimic bun.

Comments are closed.