Diversiuni

Traian Băsescu şi partidul său pare foarte deranjat de acţiunea PSD-ului, semn că aceştia punctează corect. Semnele iritării sunt transmise pe toate canalele într-o încercare de minimalizare şi ridiculizare a moţiunii de cenzură PSD. Cel mai tare amuză campania de denigrare a lui Geoană din „organele de presă”.

Dacă motivele sunt relativ evidente, surprinde starea de nervozitate a preşedintelui şi reacţiile iritate (vezi şi răspunsul la tranzacţia lui Patriciu, căruia i se caută acum nod în papură) starea este cel puţin ciudată pentru cineva care pare să deţină controlul. De aici se vede că Traian Băsescu este stăpân pe el numai atunci când face el evenimentul şi nu este deloc confortabil atunci când trebuie să joace după scenariile celorlalţi.

Hai să vedem diversiunile apărute de când cu moţiunea:

  • Mircea Geoană va fi dat jos din fruntea PSD. Schimbarea preşedintelui se poate face numai în urma unui congres, care nu poate fi organizat chiar atât de repede. Apoi, nu există în partid un concurent serios pentru Geoană. Este adevărat că Diaconescu pare a fi în campanie electorală, însă cei pe lângă care face lobby (Rus, Năstase, Mitrea) nu au o susţinere puternică în partid fiind la rândul lor marginalizaţi.
  • Ameninţarea parlamentarilor. Dacă votaţi moţiunea, vă veţi trezi cu Monica Macovei premier sau chiar cu Daniel Morar.
  • PSD depune moţiunea ca să şantajeze PNL. Zice însuşi Traian Băsescu. Ca să-l susţină, „organele” scot imediat de la „surse” informaţia că PSD cere 7-8 ministere, numai unu’ şi unu’.
  • Moţiunea PSD este scrisă de Dinu Patriciu. Zice criptic Valeriu Stoica. Se putea să nu apară întâiul oligarh al ţării, cel care a vândut energia naţională cazacilor?

Aşa că lucrurile vor rămâne cum am stabilit: PD nu vrea la guvernare, vrea să rămână în opoziţie şi să critice mai departe „înţelegerea subterană netransparentă” dintre PSD şi PNL chinuindu-se să discrediteze orice acţiune a celor două de a se distanţa unul de celălalt. Cred însă că de data asta nu prea le va mai ieşi fiindcă se văd „cusăturile” de la o poştă.

3 comments to “Diversiuni”
  1. Cele de mai sus fiind zise, nu poti sa negi ca prestatia lui Geoana si a PSD-ului in problema motiunii si relatiei cu PNL-ul nu a fost cea mai inteligenta/coerenta. Iar PNL nu reuseste sa gaseasca o cale clara prin care sa se delimiteze de „colaborarea” cu PSD si sa se reafirme pe dreapta ca o alternativa clara, bine definita, atat la stanga cat si la pseudo-dreapta din Romania.

  2. Credeam că te-ai supărat pe mine dacă mi-ai ignorat leapşa 😛

    1. Prestaţia PSD mi s-a părut relativ corectă, cred că percepţia ta vine mai degrabă din ostilitatea „unei anumite părţi a presei”.

    2. Prestaţia PNL în raport cu PSD a fost într-adevăr dezastruoasă şi chiar au o problemă în a se poziţiona pe partea dreaptă.

Comments are closed.