De ce o să rămână Crin o speranţă a politicii româneşti

La fotbal e o vorbă: „s-a născut talent şi a murit speranţă”. Crin Antonescu în acţiune, dezlănţuit. Din ciclul „am o părere ideologie, dar nu sunt de acord cu ea”.

5 comments to “De ce o să rămână Crin o speranţă a politicii româneşti”
  1. Am vrut să scriu doar atât, dar parcă nu mă pot abţine. Cum naiba a putut să spună Crin Antonescu o asemenea tâmpenie? Să fie din interes? Atunci mi-e greaţă de gestu-i linguşitor. Să fie din religiozitate? Atunci regret că un om de matur amestecă politicul cu religia. Să fie din convingerea că religia are vreo treabă cu moralitatea? Atunci e ridicol.

    Noi suntem una dintre cele mai religioase ţări din Europa. Atunci cum poţi spune că de religie avem nevoie ca să devenim mai morali? De ce în ţări profund seculare ca Suedia de exemplu, nu există asemenea crize politice, economice şi instituţionale?

  2. Din pacate, moralitatea majoritatii romanilor (si nu numai) se trage din religie. Biserica, daca si-ar concentra eforturile mai mult spre moralitate decat spre indoctrinare si profit, ar putea probabil sa fie un agent pozitiv puternic.

    Desi raspunsul lui Antonescu mi se pare bine cantarit, este totusi o limba in fund nemeritata data bisericii.

Comments are closed.