De ce îl ajută americanii pe Băsescu?

Criticile ambasadorului american, fix în campania electorală sunt într-adevăr cam suspecte. Întrebarea pe care mi-o pun este de ce îl ajută americanii (şi englezii) pe Băsescu, fiindcă altfel relaţiile par destul de reci ca să nu spun chiar îngheţate?

6 comments to “De ce îl ajută americanii pe Băsescu?”
  1. „Am aşa un mixed feeling legat de ce a zis Bogdan Olteanu despre ambasadorul Taubman. Adică, la nivel de intenţie (”mai dă-vă dracu de americani cu băgatul vostru în tot şi în toate”) sunt de acord cu el. Modul în care a făcut-o însă Olteanu cu gura este, însă, unul atât de dâmboviţean încât mi-a cam tăiat cheful de viaţă şi mi-a căzut axa strategică într-un rahat cu gust sălciu.”

  2. Apropo de Bogdan Olteanu, impresia mea este că el umple acum locul lăsat gol de Ludovic Orban, care a făcut un pas-doi în spate şi păstrează o discreţie… seniorială. Semn că Adriana Săftoiu îşi merită bănuţii. Orban este de urmărit şi ca viitor în PNL şi ca viitor în politică. Pe Olteanu chiar nu îl înţeleg de ce se bagă aiurea în toate clinciurile, fiindcă nu are decât de pierdut. Funcţia pe care o are îi impune o altă atitudine.

  3. Impresia mea e ca domnul Olteanu a fost pur si simplu prost pe cand domnul Taubman pur si simplu urmeaza linia mai veche a SUA de a certa scurt Romania atunci cand, scuzati expresia, o „caca” la nivel legislativ, mai ales pe problema coruptiei. Nu de alta dar nu le place nici lor sa aiba „aliati” natiuni putin frecventabile…

  4. Problema mea cu domnul Taubam este de moment. În plină campanie electorală. Modificarea este destul veche şi presa a tunat şi fulgerat pe tema asta la vremea respectivă. Nu mi se pare diplomatic ca în plină campanie elctorală să faci asemenea afirmaţii.

  5. Pe de altă parte, ce-ar fi zis americanii, mass-media românească şi societatea civilă dacă TB l-ar fi numit ambasador pe domnul Cocoş? Să ne aducem aminte ce circ a fost când a vrut să-i numească pe Sever Voinescu şi TRU al căror singur merit a fost că… well, ştim cu toţii ce au făcut cei doi şi fac în continuare şi mai înverşunaţi.

  6. Tubman este un ambasador politic. El a facut o miscare trasata de sefii lui.
    Chestia cu prietenia este doar praf.

    Baietii au nevoie de o baza pentru Iran. Daca Base cade se duce dracului si prietenia romano-americana deci si baza.
    Ultima iesire a lui Bush la adresa Iranului si referirile tampe la al treilea razboi mondial in direct pe CNN arata directia unui nou razboi.
    Asta pana pleaca texanul al pensie.

    Iata dedesuptul pozitiei pro-Base.

    Daca era Ceausescu Tubman era in avion spre SUA cu hartia de instiintare de persoana non-grata in buzunar!

    Olteanu are perfecta dreptate. Romania este membra UE, stat cu nivel democratic recunoscut mondial, cu economie de piata, care respecta toate drepturile democratice. Face parte din cel mai mare club economic si politic mondial – Uniunea Europeana.

    Chiar daca esti ambasadorul unei tari , fie ea si mare putere, nu iti poti permite astfel de urecheli pe baza doar de afinitati politice ! Ce, noi le spunem lor ca legile cu purtatul armelor sunt idioate ?

    Prea mult timp am inghitit mizeriile unor astfel de trepadusi.
    Acum avem puterea si aliatii care ne permit sa le dam la bot!

Comments are closed.