Site nou la Cadran politic

Site-ul revistei „Cadran politic” este aproape gata. Încă mai sunt probleme cu diacriticele, se mai lucrează în background şi mai puteţi primi unele mesaje de eroare… Aştept impresii.

7 comments to “Site nou la Cadran politic”
  1. Uhmmm! subiectiv şi pe rând:
    1. Looks: rather pale, not good! cred (dupa 2 articole citite) că meniul gri/gri e ceea ce îmi displace vizual cel mai mult.
    2. Main content: prezentarea textului este puţin ternă; îmi dau seama că e mult text în articole şi ca atare nu se poate umfla fontul prea tare; nevertheless, feelingul e că citesc un rezumat al lucrărilor celui de-al XIII-lea congres … şi asta în pofida faptului că …
    3. Content quality: OK
    4. Information arhitecture: cele 2 coloane sunt oarecum disproporţionat de mari comparativ cu main content; presupun că secţiunile cu ”cel mai” şi ”cele mai” sunt liste generate dinamic de către cms … o sugestie ar fi ca aceste secţinui să fie incluse in meniul de top (care e şi el o listă, I guess); s-ar obţine în acest fel o echilibrare a paginării şi o mai bună vizibilitate a acestor secţiuni cu ”cele mai” în ochii (L)userului!

    Final notice: cum ziceam la început, gradul de subiectivism este uriaş în orice astfel de ”părere” … but you asked for it LOL.

  2. Felicitari pentru munca.

    Cateva opinii acum :
    – coloana centrala e prea mare si prea lunga
    – poate poti concentra doar primul articol la rubrici si restul doar cu titlul link
    – griul este greu vizibil mai ales daca literele sunt albe
    – repetarea in bara de sus a acelorasi informatii ca in bara laterala. As lasa doar lateral iar in bara de sus as pune informatii diferite despre autori , publicitate , recomandari, cum sa te abonezi etc si in special sectiunea in engleza cu un steag Union Jack eventual

    De ce nu incerci sa pastrezi ideea culorilor din revista ? Adica titlul alb pe fond rosu si apoi tot ce este bara in rosu iar literele albe ?

  3. Mersi mult de feedback. Într-adevăr, este prea mult text în prima pagină. Am să pun conţinutul pe două coloane şi să dau chapo-ul doar la primul articol din secţiune. Varianta asta e aici. Mă strădui acum să scot secţiunile goale că dă urât, dar nu-mi iese eschiuelul 😀

  4. Cristi am gasit un articol interesant intitulat „Energia eoliană – moft sau obligaţie?” in Cadran si doresc sa il preiau pentru NaturEnergy.ro unul din siteurile pe care il coordonez. Daca mentionez sursa si dau link este ok ?

    PS
    Acum siteul arata mult mai bine.

  5. Pentru diacritice, ati incercat la Content-Type cu charset UTF-8 si fara sa le „scrieti” in decimal ( & # 355; ) ?
    Vezi dexonline.ro si politichii.ro 🙂

  6. E o problemă un pic mai complicată deoarece sunt aproape 50 de numere în baza de date, introduse cu tot felul de variante pentru diacritice. Aşa că singura variantă a fost să le pun ca entităţi pe (aproape) toate. Funcţia SQL de transformare avea în jur de 200 de rânduri de Replace…
    Pe lângă problema diacriticelor a mai fost şi faptul că cms-ul anterior folosea HTMLArea care nu genera cod HTML curat şi mai şi adăuga taguri curioase gen < city > < / city > … de care trebuia să scap. Din această cauză, din 53 de numere se validează abia vreo 10. Sper ca în timp să le curăţ şi să le validez pe toate.
    CMS utilizat nu are nici o problemă cu UTF-8 şi diacriticele, dar articolele din baza de date nu voiau să meargă decât pe ISO-8859-2 şi neapărat cu LCID 1048 ŞI Codepage 1252. A fost o nebunie întreagă până când am nimerit combinaţia câştigătoare.

Comments are closed.