Romtelecom, VDSL + Internet mobil (II)

Întrucât articolul despre oferta Romtelecom se bucură de un succes mare, fiind citit de 4 ori mai mult decât oricare articol de pe acest site, m-am gândit că este util un update.

  • Faţă de ADSL-ul care a funcţionat doi ani cu doar o singură întrerupere, la VDSL am avut parte deja de două întreruperi, ambele de cca 4-5 ore, ambele în zi de sâmbătă. Altfel, conexiunea este stabilă şi viteza OK (nu stau să fac în fiecare zi teste pe speedtest). De urmărit dacă echipamentele VDSL sunt mai puţin fiabile decât cele ADSL.
  • A apărut semnalul CDMA în casă. Aşa cum am spus, deşi stau aproape de sediul lor din Drumul Taberei, semnalul în casă era inexistent. Într-o după amiază, mă sună un operator de la ei să mă întrebe dacă sunt mulţumit de calitatea serviciului mobil. Îi spun că în casă nu am semnal, ea spune că în mod normal ar trebui să am semnal foarte bun. Iau modemul, testez şi, într-adevăr, merge. Reuşeşte chiar să se conecteze EVDO. Am mai citit o poveste similară, parcă pe Softpedia, în care o persoană a păţit acelaşi lucru, semnalul apărând la câteva zile. Oricum, de apreciat că am fost sunat.
  • Conexiunea mobilă este ok pentru tipul ei. Un aspect interesant este că pe 1X viteza pare mult mai mare decât EDGE-ul Orange-ului, pe care deja îl consider marketing pur. În Bucureşti, viteza medie este de 1Mbps (Dorobanţi, Dristor, Dr. Taberei). Pe de altă parte, din câte ştiu eu, ei intră direct cu EVDO (rev. A), nu mai fac 1X, aceasta fiind mai degrabă doar indicaţia modemului pentru un semnal slab. O acoperire naţională la 3,1Mbps este suficientă pentru acest tip de conexiune. Anul acesta am descoperit sunt destul de puţine ocaziile pentru a-l folosi. Majoritatea hotelurilor decente au internet, din ce în ce mai multe restaurante şi cafenele…
  • Din păcate însă, acoperirea rămâne în continuare un secret bine păstrat. Chiar nu înţeleg de ce nu apare pe site-ul lor o hartă sau o listă a localităţilor. Nu cred că deranjează faptul că la câteva luni de la lansare au o acoperire mică, dar ar fi foarte util să vezi cam în ce zone te poţi baza pe ea sau nu.
5 comments to “Romtelecom, VDSL + Internet mobil (II)”
  1. Pingback: Romtelecom, VDSL+Internet Mobil » PoliTichii de mărgăritar

  2. Pingback: Romtelecom VDSL + Internet mobil V » PoliTichii de mărgăritar

  3. pentru mine unu a fost foarte interesant.uite ca mai sunt si oameni care spun ce stiu si pentru altii.nu ca cei care „iti introduc windousul”si nu au timp…le merg mainile de nu vezi nimik parca vezi-Doamne ei sunt mari experti.tine-o tot asa.e grozav!

Comments are closed.