Bun de tipar

O bună analiză a depunerii moţiunii PSD. Aceeaşi idee se regăseşte şi în articolele mele mai vechi. Sunt însă de părere că PSD a pierdut în planul imaginii prin lălăiala moţiunii, întârziată cu două săptămâni, şi prin solicitările lui Mircea Geoană de a fi numit premier, care i-au dat un aer ridicol. Cred că în momentul de faţă PSD este mai aproape de a deveni partid-remorcă a lui Traian Băsescu decât de statutul de mare partid.

2 comments to “Bun de tipar”
  1. Cred ca motiunea nu va trece.
    Oricum cu Mircea Geoana la conducere PSD lasa o imagine de incropeala politica.

    Cred ca in curand seful PSD va fi inlocuit deoarece nu este capabil sa genereze evenimente si sa aiba partidul un comportament firesc de partid de opozitie.

  2. 1. Moţiunea se joacă. Interesul PSD este să treacă. Nu ştiu încă ce a decis PD-ul. O ipoteză pare să fie asumarea guvernării şi un termen de un an pentru „curăţarea” PSD-ului în vederea parteneriatului pentru guvernarea în mandatul următor.

    2. Nu se pune problema înlocuirii lui Geoană, cred că nici măcar la următorul congres. Atacurile violente la adresa lui venite din zona prezidenţială arată că analiza citatată mai sus (şi cea similară făcută de mine acum două săptămâni) sunt corecte şi că Traian Băsescu a fost foarte supărat de acţiunea PSD şi pe Mircea Geoană. Acum, cred că cei doi au negociat ceva – atacurile s-au oprit, noua temă fiind „curăţenia PSD”, vezi articolul lui TRU din Cotidianul (Atenţie, citirea acestui articol poate provoca o puternică senzaţie de vomă! o faceţi pe propriul risc!), principalii adversari ai lui Geoană au fost liniştiţi cu dosarele penale… În plus, PSD nu dispune la modul serios de un contracandidat, nici Ponta şi nici Diaconescu nefiind capabili de aşa ceva.

Comments are closed.