Una bună cu Hotnews

De aici.

UPDATE (11:30) Mitingul pro-Basescu din Piata Lucian Blaga s-a incheiat in jurul orei 13:00, informeaza Relitatea TV. Potrivit Jandarmeriei Romane, la actiune au participat circa 10.000 de oameni veniti din diferite judete ale tarii.  Potrit Mediafax, la sfarsitul mitingului, Traian Basescu a aprins o „flacara a democratiei” care va fi purtata prin tara.

UPDATE (11:20) Potrivit Jandarmeriei Romane, pana la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Lucian Blaga se afla cca. 5000 de persoane.

Aşa, în caz că nu mai ştiaţi nimic de Roberta.

Evenimentul Zilei însuşi spune 6000. Mediafax a fost cel mai harnic, cu 15.000. Televiziunile de ştiri, 10000. N-am văzut nici o poză cu un cadrul larg ca să pot face o aproximare. 5-6000 sună plauzibil, ţinând cont că organizatorii spuneau că vor aduce 12.000 din mai multe judeţe şi concordă cu ce s-a întâmplat la Bucureşti. 40-50%, asta mai este capacitatea administrativă a PD. În partea cealaltă, Mazăre singur a adus 10.000 la Constanţa.

4 comments to “Una bună cu Hotnews”
  1. Am inteles ca sponsorii PD, si asa destul de alarmati dupa pierderea localelor, n-ar fi dispusi sa plateasca decat pentru inca una din campaniile electorale ale acestui an (si ar mai putea fi vreo 2-3). De aici probabil si scaderea capacitatii „administrative” a PD, altfel exceptionala mai ales cand partidul e la putere 🙂

    • Lucrurile sunt un pic mai triste. Un miting nu are nevoie de mare sponsorizare, câteva zeci de autocare nu ar trebui să coste o avere. În plus, un miting a fost organizat în Bucureşti, unde sunt vreo două milioane de locuitori, altul la Cluj, unde sunt vreo trei sute, deci era suficientă o mobilizare locală puternică. PNL, care nu este cine ştie ce forţă organizatorică, tot a scos în plin ger vreo 8000, într-un moment în care nu era cine ştie ce „urgenţă mobilizatoare”.

  2. Azi a fost una tare. Pe Realitatea TV a fost invitat Basescu. Intrebarile i-au fost puse de purtatorul de cuvant al guvernului MRU.

Comments are closed.