Iarna ninge, vara e soare

De când s-au anunţat rezultatele acestor alegeri nu încetez să mă minunez de câţi oameni inteligenţi – aceiaşi oameni inteligenţi care fac mişto de autorităţi că sunt nepregătite când dă prima ninsoare – se minunează de numărul crescut de parlamentari, de parlamentarii intraţi în Parlament de pe locul 3 sau 4, minunându-se inteligent „Vai, dar cum se poate aşa ceva”. Asta în condiţiile în care suntem la al doilea rând de alegeri pe actuala lege, lege care a fost răscomentată din 2008 încoace, lege care s-a încercat a fi schimbată de mai multe ori, taberele opunându-se pe rând modificărilor din motive diferite. Legea era clară, nu este cea mai bună, dar nici cea mai rea, consecinţele se cunoşteau, dar noi ne minunăm… Ca să vezi ce surpriză, iarna ninge, domnule. Cine ar fi crezut aşa ceva?

Şi tot legat de numărul parlamentarilor, m-a amuzat tentativa de campanie PD de resuscitare a referendumului pentru Parlamentul unicameral cu 300 de membri. Şi mai amuzant este să vezi prin blogosferă cine preia punctajele PD, mai ales bloguri care scriu despre politic doar când vine ordin de la partid… Aşa mai ştiu şi ei câţi au mai rămas.

2 comments to “Iarna ninge, vara e soare”
  1. Hai ca nu-i chiar asa, tinand cont ca acum au fost alegerile, era de la sine inteles ca subiectul legii electorale si al referendumului vor intra din nou in atentia presei/publicului. Acum ipoteza ta ca daca cineva scrie despre referendum si este indignat de numarul nou de parlamentari, atunci este inregimentat politic, e cam mult trasa de par. Dar acum fiecare cu opiniile sale, doar e democratie d.ule! 😛

    • Nu este chiar trasă de păr, pentru că în cazul persoanelor de care vorbesc eu sunt cam multe coincidenţe, nu doar ultima. Şi mai contează şi ce scrii. Punctajele PD sunt atât de stupide încât e imposibil să nu le recunoşti de la o poştă. Eu sper totuşi că o fac pe bani.

Comments are closed.