Manageri idioți: astăzi Carrefour

Carrefour vinde diverse produse vrac. La unele cântărirea o face personalul de pe raion, la altele o faci singur. Alegi produsele, cântărești, iese o etichetă, o lipești pe pungă și te duci cu ea la casă. Unde, până de curând, plăteai și plecai cu ele acasă. Dar de ce simplu, când se poate complicat? Ajuns cu produsele cântărite la casă, afli că ele trebuiesc recântărite de un reprezentant al magazinului. Așa că stai 10 (zece minute) la casă, până vine cineva pe role, ia produsele, le recântărește (habar n-am dacă le-a recântărit, fiindcă ele au venit înapoi tot cu eticheta mea), și revine după încă 3 minute, timp în care eram înjurat de persoana din spatele meu care apusace deja să-și pună produsele pe bandă. Desigur, și eu eram în culmea satisfacției. Pot înțelege reticențele celor de la Carrefour, dar dacă tot nu au încredere în cumpărători, nu e mai simplu să pună un angajat să cântărească, așa cum e la legume/fructe? Din partea mea și a celorlalte două persoane blocate în spatele meu, toate urările de bine inteligentului manager care a decis asta.

12 comments to “Manageri idioți: astăzi Carrefour”
  1. Sunt convins că acesta este motivul, dar era mai simplu să pună un angajat la cântare, așa cum este la legume/fructe, nu să stau ca prostu la casă până se îndură cineva să vină să ia produsele pentru a le recântări.

  2. Corect. Clientii au furat pentru ca „organizarea” le-a permis.
    Dupa care „organizarea” a reactionat atit cit a dus-o mintea. Ceea ce inseamna ca la Carefuri e un mare gol in lantul de decizie. La nivel de roti, curele, lanturi de trasmisie, intre cei din stratosfera si cei de la talpa tarii sint citiva figuranti recrutati din plebe pe criteriul „care e mai negru-n cerul gurii cu fostii colegi de parizer cu ceapa”.
    Chestie de costuri.

  3. Dar de ce nu pun cântar la casă, precum MegaImage? Câtărirea se face pe loc, prețul mărfii intră automat pe calculator, nu mai consumi bandă auto-adezivă, și nici nu pierzi timp.

  4. Asta nu-i nimic, față de ce aventuri am avut eu la Cora acum vreo 5 ani. Deja se practica să îți cântărești singur produsul. Cumpărasem mai multe sortimente de fructe, le cântărisem, lipisem etichetele. Toate pungile erau legate la gură, cu excepția grapefruit-ului. Când a văzut proasta de la casă, a zis că nu e voie. DĂ CE? Pentru că, vezi-Doamne, dacă am mai pus un fruct după ce am cântărit. I-am explicat că pe logica asta, puteam să o fac oricum și apoi legam punga la gură. Oricum, nu era cică conform procedurilor lor și să mă duc să mai cântăresc încă o dată că ea nu crede că are 1,5 kg, ci sunt pe puțin 2 kg. Încă fără să o înjur, îi explic că eu nu mă duc să stau la coadă again, drept urmare o cheamă pe șefa de tură, o proastă și mai mare, care susține și ea ideea că precis are mai mult. În timp ce punga se plimba de la una la alta (inclusiv la casierele din vecinătate!), îi explic ăsteia că dacă vroiam să fac o ghidușie nu o făceam cu 1 leu, ci cu cele 2 Gatorade (5 lei sticla) pe care le băusem și care erau frumușel așezate pe bandă. Pleacă șefa de tură să cântărescă fructele again , iar proasta de casieră îmi spune ”E foarte urât ce ați vrut să faceți!”. Când am urlat odată la ea de a venit și bodygurad-ul și mi-am băgat și mi-am scos…m-am oprit când s-a întors șefa du tură cu verdictul: totul e OK, sunt bine cântărite. Le-am zis să-și ceară scuze pt acuze, răspunsul fiind că nu au de ce că eu greșisem că nu am legat punga la gură! Am redactat o reclamație cu toate detaliile și am primit un email după vreo 5 zile în care își cereau scuze și spuneau că au dat avertismente și parcă 10% reținere din salariu pe 1 lună.
    Dacă eram în Occident, îi dădeam în judecată și mă îmbogățeam 🙂

  5. Prin martie la Metro Militari le-am lăsat căruciorul cu produse la casă pentru că mi-au anulat legitimaţia şi nu vroiau să îmi elibereze alta decât dacă le aduceam iar actele firmei. Am cumpărat din altă parte şi nu am mai reînnoit cardul.

  6. Aglomerat însemnând mai mult de două persoane la cele 3 case deschise (din vreo 14)? „Pe vremuri” = înainte de 2008? Fii și tu mai explicit 😆

Comments are closed.