Delirul

Dacă aveți chef să vă amuzați cu un exemplar antologic al fundamentalismului băsist, voala un om care nu și-a mai luat de mult pastilele. Asta ca să mai zică cineva că deuicevele e un organ de presă exemplar. Câteva exemple de moNstră:

[…]Varii semnale, între care mai ales caracterul extrem de problematic al revizuirilor constituţionale efectuate de Comisia Antonescu, a căror transpunere ar transforma România într-o dictatură parlamentară, sugerează că USL şi-a păstrat obiectivele din 2012. Pare clar, oricum, că oligarhia securisto-mafiotă de la Bucureşti, care a susţinut puciul USL-ist nu şi-a abandonat tentativele de a schimba ţara din temelii.

O astfel de schimbare, compatibilă cu cea, aproximativ la fel de problematică, petrecută la Budapesta, ar putea să apropie România de Belarus, de Ucraina şi mai ales de Rusia şi China. Sub conducerea USL România se arată, treptat, tot mai integrabilă în Uniunea euroasiatică pe care încearcă de o bună bucată de vreme s-o impună liderul rus Putin. Se ştie că, potrivit propunerii fostului kaghebist din Dresda, ajuns lider al Kremlinului, Uniunea euroasiatică ar urma să includă şi ţări precum Finlanda, Ungaria şi Bulgaria. În acest caz, de ce oare să lipsească România? E ştiut că României i s-au adresat invitaţii de aderare la Uniunea lui Putin, promiţându-i-se, pentru această eventualitate, marea cu sarea. În speţă, reunificarea cu Basarabia.[…]

[…]În foarte bine informata Revistă 22, citim, sub semnătura Melaniei Cincea, că „un deputat PSD, Bogdan Diaconu, scria pe pagina oficială a Radio Vocea Rusiei…

Sublinierile îmi aparțin.

4 comments to “Delirul”
  1. Pana sa merg pe link, parea un citat recent din Tapalaga. Zice si el cam acelasi lucru, cam cu aceleasi cuvinte, ba parca si intorsaturile de fraza suna cam la fel. Dar, in fine, probabil ca marile spirite comunica intre ele.
    Oricum, cu fata spre est (sau spre oriunde altundeva) nu te „muti”, ci te „intorci” – suna mai romaneste.

  2. Să zicem că Tapalagă își ia medicamentele la timp. La fel și Turturică. Peste Iancu mai este unul la România liberă, Câmpeanu, care e lider autoritar.

  3. Na, ca m-ai pus sa caut pe la Hotnews, sa-ti aduc si exemple de obrazuri mai „fine”. Ca sa fie clar ca Tapalaga, daca isi ia la timp medicamentele cum zici, probabil ca nu le ia pe cele care-i trebuie; iar ca el mai sunt si altii.

    Volodea Tismaneanu:
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15122612-puciul-avortat-esecul-bonapartismului-securisto-utecist.htm
    „A trecut un an de la tentativa esuata de lovitura de stat din Romania… Presiunile externe si verticalitatea majoritatii judecatorilor din Curtea Constitutionala au dejucat planurile pucistilor… Welcome to Minsk, Romania: Pontocratia si bonapartismul cu chip securisto-utecist” (ultima fraza e un auto-citat dintr-un articol mai vechi scris la cald, de care nu se dezice, dimpotriva).

    Dan Tapalaga:
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15117554-revolutia-borfasilor-spre-merge-romania.htm
    „Guvernul Ponta se decupleaza metodic de modelul occidental de tara si de standardele europene… deciziile adoptate de majoritatea USL plaseaza Romania in afara spatiului UE. Puciul de anul trecut continua, cu diferenta ca tactica blietzkrieg a fost abandonata si inlocuita cu strategia pasilor marunti, cu razboiul de uzura. …o recadere in sfera de influenta a Rusiei este oricand posibila.”
    Eh, cum suna? Culmea e ca ii dau dreptate in mare parte pe fond (nu pe isteriile de limbaj), dar nu pot intelege cum de Basescu era campionul democratiei si occidentalizarii Romaniei, cand regimul lui ne adusese in toate clasamentele democratice spre zona ex-sovietica (am scris pe larg pe blogul meu), iar ‘serviciile’ asigurau guvernarea pe fata.
    Si incheie apoteotic si hodoronc-tronc, cu ce-si mai aminteste din Weber: „Etica protestanta a muncii si spiritul capitalismului nu se prea potrivesc cu o tara mai aproape ca traditie si mentalitate de Turcia si Grecia.” Vorba lui Dinescu: ce cauta neamtul in Bulgaria?

Comments are closed.