Curiozități

Sunt curios câți dintre cei care fac acum mișto superior de proaspeții (ne)bacalaureați fiindcă ei l-au luat mai demult „pe bune, nu ca ăștia de acum” s-ar descurca cu o problemă de matematică de clasa a patra. Și apropo de matematica de primară, nu-mi dau seama logica după care în clasa 1 se fac ecuații cu o necunoscută și în clasa a doua cu două necunoscute, dar tabla înmulțirii abia în clasa a treia.

8 comments to “Curiozități”
 1. Credeam ca tabla inmultirii se invata in clasa a doua. Aflu la toamna.

  Acuma pe bune, ecuatii cu patru necunoscute nu sint chiar asa usor de rezolvat. Mai ales pentru cineva care nu mai rezolva cotidian nici macar ecuatii cu doua necunoscute.

 2. @Rațional
  😆 Bună asta. DIn fericire, abia am trecut a treia, încă fac față 🙂
  @Șeherezada
  De mult timp nu se mai face într-a doua. Cred că din ’97. Oricum, programa e bulibășită complet.

 3. Foarte ciudat. In Scandinavia se merge inca pe sistemul vechi, cu inmultirile in clasa a doua.

  Sintem ramasi in urma, ce mai:)

 4. Mai sunt și unele de tipul a+b+c=d, a-b=e, b+c=f, să se afle a, b, c. Mi se pare destul de avansat pentru ei. Aici ai subiectele de la unul din concursurile de mate din primăvara aceasta. Aici e Euclid, un pic mai ușor.

 5. probabil ca exista parinti tembeli care-si terorizeaza copiii cu timpenii de genul asta in loc sa-i lase in pace, deh, nu ma mira ca avem politicieni care se simt obligati sa apeleze la orice mizerii doar ca sa aiba diplomele la ‘standard’.

  la ce-i trebuia lui ponta diploma de doctor? oricum o da, ramine decit un obosit, la fel ca pricopie olimpicu:)

Comments are closed.