[Offtopic]Conversie .dbf în csv

Am o aplicație veche în FoxPro (nu am habar de detalii) de la care am nevoie de baza de date pentru altceva. Am găsit pe net câteva convertoare, dar costă prea mult pentru un one-time-job și două tabele cu vreo 100 de înregistrări. Am încercat cu MS Access 2007, însă FoxPro nu apare la tipul de fișiere acceptat la import. La fel și în Excel. Alte instrumente de care dispun: MS SQL 2008, MySQL. Mulțumesc pentru orice sugestie.

13 comments to “[Offtopic]Conversie .dbf în csv”
  1. Excel a fost primul cu care am încercat, apoi cu Access. Nu merge, nici cu 2007, nici cu 2010. Se pare că amândouă interpretează .dbf ca fișiere dBase nu FoxPro.

  2. Sau asa: The DBF to CSV program allows you to convert your dbf files to csv (comma-separated value) format.
    Generally, you can use any delimiter, such as TAB, semicolon etc.
    The program supports dBase III, dBase IV, FoxPro, VFP and dBase Level 7 formats. You can run the program in a batch mode using command line interface. Besides, it includes a DLL which you can use from your own application.
    http://dbf-to-csv.software.informer.com/download/?cf21b4b

    Nu am incercat niciuna dintre variante. Prima ar trebui sa fie free, a doua nu stiu.

  3. Chiar daca tardiv, as mentiona aici si LibreOffice, just for the record. Am facut un test cu un dbf fox pro oarecare gasit pe net si l-a deschis direct in Calc (echivalentul Excel) fara sa aiba nevoie de OLE sau alte interfete (recomandarea e sa fie instalat totusi si LibreOffice Base – adica echivalentul Access in suita MS). Fisierele dbf foxpro sunt mai degraba tabele, deci mai apropiate de formatul tabelar decat de o structura relationala dintr-o baza de date.

  4. @Petrescs
    FoxPro a fost o mare chestie la vremea lui și a rezistat fiindcă era simplu de utilizat pentru chestii gen contabilitate… Interesant este că nu a mai fost dezvoltat independent după preluarea de către Microsoft și nu există în „lumea liberă” un DBMS cu „limbaj de programare inclus” cum era FoxPro și este Access.

  5. Eu mi-am făcut lucrearea de atestat la sfârșitul liceului în FoxPro, acum vreo 15 ani. Nu mă așteptam să-l mai văd folosit.

    • Fox a prins foarte bine pe zona de contabilitate și mai era folosit la aplicațiile de raportare către stat. De altfel, ce vreau să „re-ingineresc” eu este o aplicație de facturare.

  6. Poti face asa daca ai foxpro instalat; scrii in linia de comanda:

    use ?
    (va trebui sa alegi fisierul .dbf)

    copy to [nume fisier dorit] type xls

    Si obtii un excel. Eventual le pot converti eu.

Comments are closed.