[Offtopic]Recomandare ultrabook

Nu am găsit ceva mai bun decât acesta. Nu sunt întru totul împăcat fiindcă are ecranul slăbuț și 14 inci mi se pare cam mult. Vreau ceva ușor, dar cu o rezoluție decentă, nu omniprezentul 1300×700, preponderent office, ceva programare când și când, mai mult baze de date (SQL Server). Prefer laptop, nu tabletă (am găsit niște convertibile interesante), la care să pot face un upgrade la RAM/HDD. Buget, în jur de 4000 lei +/- 10%.

10 comments to “[Offtopic]Recomandare ultrabook”
  1. la bugetul asta nu cred ca gasesti ceva mai bun. oricum nu te gindi ca poti sa faci upgrade la ram (nu e chiar corect ce spun aia acolo – nu e 1x8GB ci 8x1GB lipiti pe placa de baza.). Iar lenovo are o chestie – la unele ultrabookuri a pus un ssd customizat de ei (in sensul e ceva mai mic – fizic) decit un ssd normal. sa iti faci upgrade prin canalele lor de distributie 🙂
    oricum la 500GB nu e ssd – e un hibrid

  2. 1) Nu este SSD, este hard normal (Seagate) cu o extra memorie flash de 8GB pe care probabil se stochează datele sesiuni astfel că la „trezire” să ai acces instant la aplicații.
    2) RAM este chiar RAM normal, după cum se vede și pozele din reviewul de aici. Asta cu RAM este una din chestiile pentru care am exclus niște Asus și Acer (plus alte chestii lipite pe placă pe care nu le poți upgrada).

    Ideea este că chiar sunt forțat să iau unul și acesta este bugetul de care dispun momentan. Ulteior pot adăuga un SSD și extra RAM. În afară de IdeeaPad, mai era o variantă un ThinkPad 440 cu configurație relativ similară, diferă doar placa video (plus, desigur, diferențele între clase). Cum diferența între ele este de 700 de lei, prefer să iau mai târziu un SSD la acesta în cazul în care până joi nu găsesc o variantă mai bună.

  3. apropo – lenovo nu straluceste 😀 cind e vorba de displayuri in lumina soarelui. mai ales pt touch-screenuri unde are un layer in plus pt senzitivitate

  4. Iti recomand sa testezi daca ai cum un Toshiba Portege Z930. Eu il folosesc la munca (mult office) de vreun an si sunt foarte multumit.
    Detalii: http://tinyurl.com/p3ncm3k

    Parti pozitive:
    – la 1.12 kg este printre cele mai usoare ultrabook-uri de pe piata;
    – autonomia este excelenta (office timp de 6 ore cu usurinta);
    – ecranul este mat;
    – ssd excelent (esti in windows in sub 10 sec)
    – porturi VGA, HDMI sunt de dimensiuni normale (nu iti trebuie adaptor ca la alte ultrabook-uri)
    – are modul mobil 3G pt sim de date

    Parti negative:
    – ecranul are rezolutia pe care nu ti-o doreai 1366 x 768
    – tot la ecran – luminozitatea nu este la fel de intensa ca la un laptop, insa te obisnuiesti repede
    – pretul este la partea superioada a bugetului

    • 🙂
      Să știi că prima mea opțiune a fost acesta. Are tot ce trebuie, mai puțin ecranul. Eu lucrez foarte mult cu documente Word, Excel și pdf și este greu de citit pe un ecran atât de îngust și trebuie să faci scroll tot timpul. Dacă tot am opțiune pentru o rezoluție mai bună (ceea ce nu exista în 2010 când l-am luat pe actualul)…

  5. De acord, daca ai optiune pt o rezolutie mai buna… go for it!
    Eu am rezolvat problema cu un monitor extern de 21″ 🙂

Comments are closed.