[Offtopic]Fișierul fantomatic

Azi am pățit o chestie care m-a lăsat perplex fiindcă nu-mi pot explica fenomenul. Lucram într-un fișier excel, aflat într-un folder sincronizat cu OneDrive (fostul SkyDrive), când se încețoșează ecranul și apare obișnuitul mesaj „… not responding”. Restartez Excel, vreau să deschid fișierul, primesc mesaj că el nu mai există. Deci, se ștersese în timp ce lucram în el! Dar nu apărea în Recycling Bin, pur și simplu dispăruse. Verific și online, acolo fișierul exista, nu fusese șters. Îl deschid acolo, reapare și pe HDD. Fenomenul s-a repetat de câteva ori. Windows 8.1/BitDefender Antivirus+. A mai văzut cineva așa ceva?

3 comments to “[Offtopic]Fișierul fantomatic”
  1. Ai pierdut la un moment-dat pentru cateva clipe conexiunea la net sau la serverul de SkyDrive. Windows s-a panicat pt ca nu mai gasea fisierul, excel s-a panicat ca nu mai avea conexiune cu Skydrive si de aici cele intamplate. Se intampla frecvent, nu e nici o amenintare sau expunere la vreun pericol.

    • Cam aiurea, că eu utilizam fișierul local, nu cel din cloud și nu înțeleg de ce să dispară fizic de pe hdd local. Logic ar fi fost ca, în absența conexiunii cu SkyDrive, fișierul local să rămână și să se actualizeze în cloud la revenirea conexiunii.

Comments are closed.