Baronul nostru cel de toate zilele…

photos-bud-spencer-34834489-1200-800Recentele inundații au permis multor isteți să facă mișto de teleormăneni, care „își merită soarta”, devreme ce aleg de-atâta vreme numai baroni. Ca și cum în Teleorman ar ploua cu politicieni inteligenți, cinstiți, cu planuri și politici de dezvoltare coerente și numai prostia alegătorilor i-au împiedicat să dezvolte un județ sărman. Întâmplarea face ca în Teleorman să se fi dat o luptă serioasă între doi baroni puternici, Dragnea și Nițulescu, care au trecut de la PSD la PD și invers. Numai că perioada Nițulescu a fost atât de grețoasă încât Dragnea a câștigat. În alte părți, baronii câștigă prin neprezentare.Dacă ar fi fost firme, partidele ar fi intrat de mult în vizorul Consiliului Concurenței și amendate pentru „cartelizare”. Și-au împărțit fiefurile și nu se deranjează unul pe celălalt. Singurul „baron” dat jos prin votul popular a fost răposatul Sechelariu, la Bacău. Succesorul său, Stavarache, este în vizorul DNA și cel mai probabil va ajunge „la brutărie”, la fel ca cel pe care îl înlocuise. S-a schimbat ceva pentru băcăuani în afara de numele celui care se îmbogățește pe seama lor? Sunt convins că majoritatea băcăuanilor îl regretă pe Seche, măcar pe vremea lui aveau echipă în A.

La București, toată lumea s-a dat la o parte din fața lui Oprescu. La Constanța, nimeni nu se pune cu Mazăre. La mine în sectorul 6 lumea îi regretă și acum pe Darabonț, care n-a făcut nimic, dar nici nu a furat atâta, și pe Poteraș, care, dacă nu va fi arestat până în 2016 va câștiga alegerile cu 80%, fiindcă el măcar a plantat niște panseluțe și a anvelopat niște blocuri. „Măcar a făcut ceva”. Aflat de doi ani în fruntea Primăriei, Rareș Mănescu nu  făcut absolut nimic, în afară de a contracta niște credite, nu se știe pentru ce, fiindcă în sector nu se întâmplă nimic.E atât de absent încât a ajuns subiect de bancuri pe Times New Roman, care au dat o știre că ar fi identificat o persoană care susține că l-a văzut cu ochii săi pe primar. Dar e doar o glumă, acea persoană nu există. În 2016, va candida tot el, cu Poteraș și Darabonț. Pe cine să alegi?

De Paște, am fost cu cel mic în „Orășelul Copilului”. Acolo era Piedone, care se plimba cu o mașinuță din acelea de golf, cu însemnele Poliției locale, și era salutat cu respect de cei pe lângă care trecea. Nu erau obligați să o facă, puteau să-l scuipe sau să-l înjure, să dea în el cu ouă. Dar oamenii îl iubesc pentru că a făcut ceva. A făcut un parc, care arată bine, a plantat panseluțe, a pus niște fântâni. Probabil că a furat și el, dar a făcut-o mai cu fereală și a dat ceva înapoi. Împotriva lui nu va candida nimeni. Pot alege cei din sectorul 4 ceva mai bun? De unde? Pe cine?

2 comments to “Baronul nostru cel de toate zilele…”
  1. Reîmprospătează-mi te rog memoria, unde lucra Piedone pe vremea când dădea cu babele de pământ în piaţă la Moghioroș?

  2. Dacă nu m-a vizitat unchiul din Germania, era ceva frecător de mentă prin primăria lui Darabonț și ce făcea el prin piață era cam abuz. El a fost promovat insistent de Prima TV și apoi preluat ca subiect și de celelalte. Cred că e un pic pe modelul Becali, 100 euro la băieți să scrie ceva și despre el.

Comments are closed.