De ce condamnarea lui Voiculescu este o mare problemă pentru Ponta

dan_voiculescuSpuneam că cel mai mare adversar la alegerile prezidențiale al lui Victor Ponta este candidatul „oricine în afară de Ponta”. În acest sens, condamnarea la închisoare a lui Voiculescu reprezintă o problemă fiindcă deschide o cale de atac a adversarilor: „Ponta îl va grația pe Voiculescu imediat ce ajunge la Cotroceni”.

Oricât nu ne-ar conveni, împotriva lui Ponta există foarte puține teme de atac concrete. Toate au un grad de abstractizare (corupția, minciuna, incompetența) și subiectivitate. Dan Voiculescu este prima chestiune concretă – deși este mai mult decât evident că Victor Ponta nu are nici un interes să-l scoată din pușcărie pe Voiculescu. Mulți dintre cei care se uită chiar la Antena 3 și sunt, cum spun ceilalți „spălați pe creier”, nu au vreo simpatie pentru fostul securist. Pur și simplu, omul este antipatic, reprezintă o lume apusă.

Condamnarea lui a oferit multora sentimentul că „s-a făcut dreptate”, astfel că o ipotetică eliberare este o amenințare serioasă. În mod paradoxal, încercarea de a pune asta pe seama lui Băsescu îl face pe acesta din urmă mai simpatic.

Condamnarea îl pune pe Ponta între ciocan și nicovală. Nu poate nega  grațierea, fiindcă asta ar însemna să enerveze trustul Intact și să-și pună în cap toată mașinăria de împroșcat. Dacă nu o neagă, pierde publicul pentru care condamnarea lui Voiculescu este o realizare.

7 comments to “De ce condamnarea lui Voiculescu este o mare problemă pentru Ponta”
  1. Totusi e si un dezavantaj. Greu sa mai fie Felix mogulul spaima prostimii de alegeri. Ba o sa starneasca si putina mila…

  2. în chestiunea voiculescu, ponta va pierde ceva voturi în orice condiții. la un moment dat, întrebarea „îl veți grația pe voiculescu?” va deveni omniprezentă. dacă ponta va evita răspunsul, va pierde voturi atât de la anteniști (care-l vor bănui că-l trădează pe felix) cât și de la ne-anteniști (care-l vor bănui că o scaldă, doar să câștige alegerile și după aia să facă ce vrea). dacă va da un răspuns clar, fie da, fie nu, va dezlănțui furtuna fanaticilor din îmbele tabere. interesant e că asta nu va conta. năstase a pierdut voturi (sau mai degrabă băsescu a câștigat ceva în plus) pentru că iliescu l-a grațiat pe miron cozma, la fel, băsescu a câștigat ceva în plus pentru că geoană a fost la vântu. DAR atunci diferențele au fost mici și a fost cineva capabil să capitalizeze nemulțumirile. acum nu se va mai întâmpla asta.
    dincolo de toate, o nelămurire: grațiere la o pedeapsă de 10 ani? cine a mai văzut așa ceva?

    • @beranger
      timpul mi se pare un pic cam scurt pentru ca să se schimbe ceva în mod semnificativ, iar colaborarea Ponta-Băsescu merge unsă. Pe de altă parte, dacă Ponta pierde atuul economic, s-ar putea ca meciul să se joace.

  3. Nu cred ca e o problema mai mare decit „Basescu-premier”, tema/temere ce poate fi lipita de aproape toti candidatii dreptei.

  4. Pingback: PoliTichii de Mărgăritar | Pisica pe acoperișul fierbinte…

    • So far:
      Datele au fost introduse direct în baza de date prin Query în Workbench, nu din php.
      Pagina respectivă are charset UTF-8 atât HTML, cât și fișierul în sine.
      Anyway, soluția am găsit-o deja, utilizarea altui tip de câmp, însă ceea ce mă interesează este de ce VARCHAR se comportă într-un fel și tinyblob/text și derivatele altfel.

Comments are closed.